Vakfıkebir Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 50. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen genel kurulda mevcut Başkan Hasan Topaloğlu yeniden başkanlığa seçildi.



Divan Başkanlığını 15. Bölge Birliği Başkanı Murat Gümrükçü yaptığı genel kurulda konuşan Başkan Hasan Topaloğlu; “Zor bir yılı geride bıraktık. İnşallah 2018 yılında hep beraber en iyi bir şekilde aşmanın gayreti içinde olacağız. Ödeme konusunda hassasiyet gösteren arkadaşlara buradan çok teşekkür ediyorum. Ödemede aksayan arkadaşlara ise elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Onlarda biraz daha gayretli olursa bu işi aşarız ve daha başarılı oluruz. Sel mağduriyeti dolayısıyla esnafımıza kredi çıkmasında katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, “Sel mağduru esnaflarımıza özel olarak çıkan krediler bölgeye büyük fayda sağladı. Emeği gecen Başta Sayın Bakanımız olmak üzere, tüm milletvekillerimize, kaymakamlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu bir takım çalışmasıydı. Eğer bir yerde birlik ve beraberlik varsa orada başarı vardır” dedi.
"GENEL KURULUMUZUN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM."
Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu Faaliyet dönemine ilişkin değerlendirmeler yaptığı konuşmasında şunları söyledi. "Saygı değer ortaklarımız. Her yıl olduğu gibi, yine zor bir yılı geride bıraktık. İnşallah 2018 yılını’da hep beraber en iyi bir şekilde aşmanın gayreti içinde olacağız. Zor bir yıl dedik, evet esnafımızın aldıkları kredileri geri ödemede çokça zorlandığı bir yıl oldu. Ortaklarımıza geri dönüşlerle beraber 10.867.000,00 TL tutarında kredi kullandırdık. Toplamda ise plasmanımız 22.500.000,00 TL ye ulaştı. Arkadaşlar şunu çok iyi bilmeliyiz ki kooperatifimizin daha iyi hizmet verebilmesi için kooperatifin devamlılığı için alınan kredilerin zamanında geri ödemesi lazım ki diğer kredi kullanacak arkadaşlara da yardımcı olabilelim. Ödeme konusunda hassasiyet gösteren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Ödemede aksayan arkadaşlara ise elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Onlarda biraz daha gayretli olursa bu işi aşarız ve daha başarılı oluruz. Saygı değer ortaklarımız sizlere hizmet verme konusunda bize her konuda yardımlarını esirgemeyen Bölge Birliği Başkanımız Murat Gümrükçü’ ye, Halk Bankası müdürümüz Ahmet Taş beye çok teşekkür ediyoruz. Değerli Ortaklarımız, Biz yönetim olarak en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu düşüncelerle beraber 2018 yılının ve genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." Dedi.
Genel kurulda kooperatif de büyük emeği olan merhumlar Ahmet Kamburoğlu, Reşat Alp, İ.İhsan Hacıahmetoğlu’nun yakınlarına, Yusuf Beşli’nin şahsına, yine Trabzon’da iki yıl üst üste yılın ahisi seçilen İhsan Turan ile en yaşlı üye Mustafa Çavdar’a ve AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta’ya katkılarından dolayı plaket verildi. Milletvekili Balta’nın plaketini Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta aldı. Genel Kurula Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, MHP İlçe Başkanı Yıldıray Topal, SP İlçe Başkanı Osman Şerit, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç ve esnaflar katıldılar.
Hasan Topaloğlu’nun başkanlığında oluşan yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Aydın Çalış, Abdul Vahit Aksoy, Mehmet Çobanoğlu ve Ahmet Hacıfettahoğlu