Vakfıkebir Hafız Hasan Kaan Kuran Kursu'nda eğitimlerine devam eden öğrencilerin katılımı ile Ecdada yolculuk gezisi düzenlendi.



Vakfıkebir Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu tarafından Geçen yıl gezilerin ilki İstanbul, Edirne, Çanakkale'ye 42 öğrenciyle gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise Ankara, Konya ve Sivas'ı içeren 68 öğrenciyle 4 günlük bir gezi düzenlendi. 10 Mayıs 2018 Perşembe günü kurs öğreticileri Halil küçük ve Muhammet Durna sorumluluğunda kurs yöneticisi Seyfullah Hacıfettahoğlu’nun koordinatörlüğünde kurs önünden başlayan yolculukta 11 Mayıs Cuma günü hacı bayramı veli camii ve türbesi, içişleri bakanlığı, cumhurbaşkanlığı külliyesi, diyanet işleri Başkanlığı, diyanet TV, diyanet radyo, diyanet kütüphanesi, Burçaklar ehlibeyt kuran kursu ziyaret ederek, Konya’ya geçildi. Konya'da Mustafa Büyük Kaplan Hafızlık İmam Hatip Ortaokulunda misafir olundu.12 Mayıs 2018 cumartesi günü 80.000’de devri alem, Meram bağları, kelebekler vadisi, tarihi Sille köyü, bilim müzesi, Grup Mevlana müzesi ve çevresini ziyaret edilerek akşamleyin de Mevlana kültür Merkezi’nde canlı olarak gerçekleştirilen sema törenine katıldı. Akşamleyin yola çıkan grup 13 Mayıs 2018 Pazar günü Sivas ulu cami, meydan camii, Şifahiye medresesi ve civarındaki tarihi eserler, tarihi mekânlar ziyaret edilerek  aynı gece Vakfıkebir ulaştılar. 
 
"GEZEN Mİ? ÇOK BİLİR, YOKSA OKUYAN MI?"
Kurs Yöneticisi Seyfullah Hacıfettahoğlu’nun sorumluluğunda gerçekleştirilen gezi sonrası bir açıklama yapan Hacıfettahoğlu şunları söyledi.
Yönetici Hacıfettahoğlu, "Öğrencilerimizin büyük bir kısmı imam hatip ortaokulu ile hafızlığı beraber götürüyorlar. Hafızlık şerefine nail olmak için büyük bir gayret sarf ediyorlar. Vakitlerinin neredeyse tamamı Kuran’la haşır neşir olarak geçiriyorlar. Bu öğrencilerimizin ülkemizin tarihi kültürel değerlerini, mekânlarını ziyaret etmesi hem sosyal aktivite olarak kendilerini  geliştirecek hem de ülkemizi zenginliklerini daha yakından tanıma imkânına sahip olacaklar. Hepimizin malumudur ki gezen mi çok bilir yoksa okuyan mı sorusunun cevabı elbette gezendir. Ankara'da önemli mevkilerde bulunan Vakfıkebirlilerle çocuklarımızı buluşturmak, onların rol model edinmeleri, ülkemizin yönetim mekanizmalarını yerinde görmeleri bu günden hedeflerini yüksek tutmalarına, gelecekte devlet yönetiminde üst kademelerde   Vakfıkebir'imizin temsil edileceğinin de habercisidir diye düşünüyoruz. Bu geziler milli ve Manevi değerlerimizin öğrencilere tanıtılmasında, birlik- beraberlik duygusunun gelişmesinde, beraber iş yapabilme yetilerinin geliştirilmesinde, farkındalık oluşturmada bu çocuklarımız için önemlidir.  Bu gezimizin gerçekleştirilmesinde Kurs öğreticisi arkadaşlarımız Halil Küçük ve Muhammet Durna hocamıza, daha güzel ortamlara ulaşmamızda emeği olan   Vakfıkebir’imizin yetiştirmiş olduğu içişleri bakanlığı  İdari mali işler daire başkanı Osman Bilgin beyefendiye, cumhurbaşkanlığı külliyesi halkla ilişkiler koordinatörü Kadem Çolak beyefendiye, ilçe müftümüz  Hüseyin Köksal  beyefendiye, Sayın kaymakamımız Mesut Yakuta'ya  Hafız Hasan  Kaan dernek yetkilisi Hayati Er hocamıza Kaanlar vakfı ve Kaanlar ailesine çok teşekkür ediyorum. Onların destekleri yardımları  ve sponsorlukları ile bu geziyi gerçekleştirdik. Bu gezimizi gerçekleştirmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." Dedi.