Baharın Gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı, Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi”nde öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımı ile çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Baharın gelişinin müjdecisi olduğuna inanılan, 'Yenigün' anlamını taşıyan ve kuzey yarımkürede başta Türkler olmak üzere birçok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak kutlanan, bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günü olarak kabul edilen nevruz İlçemiz Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi”nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Ali Hikmet Kamiloğlu yaptı.
“NEVRUZ BAYRAMI EN AZ 3500 SENEDEN BERİ KUTLANMAKTADIR”
Kamiloğlu :”Nevruz Bayramı dünyanın en eski bayramı olma özelliğinin yanı sıra coğrafi olarak da üç kıtayı kapsayan önemli kutlamaların başında gelmektedir. Ülkemizin yanı sıra başta kardeş ülkelerimiz Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Azerbaycan ve Özbekistan olmak üzere Afganistan, İran, Tacikistan, Pakistan, Suriye, Irak, Gürcistan, Hindistan, Bosna-Hersek, Bangladeş, Sudan, Nepal, Yunanistan, Arnavutluk, Çin Halk Cumhuriyeti ve Rusya’nın büyük bir kısmında kutlanmaktadır. Adı geçen ülkelerin birçoğunun takvimlerinde resmi tatil olarak yerini alan Nevruz Bayramı en az 3500 seneden beri kutlanmakta olan kadim ve tarihi bir bayramdır. Baharın gelişi ve tabiatın uyanışını simgeleyen bu bayram; bin yıllardan beri bu coğrafyada yaşayan her ırktan, dilden, dinden ve mezhepten insanların bir araya gelmesine, ihtilafları ve anlaşmazlıkları bir tarafa koyarak tabiat ile birleşerek hayatın yeniden canlanmasına vesile olmuştur. Nevruz Bayramı, Türk dünyasında ortak müzik, dans, şiir, destan ve folklorik diğer ögeler ile geleneksel yemekler, tatlılar sunularak kutlanmaya devam etmektedir.” Dedi.
Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Folklor ekibi gösteriler sundu. Nevruz Ateşi yakıldı. Öğrenciler türkü söylediler, horon oynayarak eğlendiler. Nevruz Bayram Etkinliği için düzenlenen Dart Yarışmasında birinci olanlara ödüller verildi.