Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Toplantısını yaptı. Velilerin büyük çoğunluğunun katıldığı toplantı okulun Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilirken okul aile birliği yeni yönetim kurulu seçimi de yapıldı.



Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesinin 2016-2017 Eğitim öğretim yılının faaliyetlerini anlatan Okul Aile Birliği Başkanı Sadık Aydın:
GÜLBAHAR HATUN"A VELİLERDEN TAM DESTEK
Öğrencilerimizin başarılarını teşvik etmek amacı ile onları onure edici çalışmalar kapsamında, geçtiğimiz öğretim yılında  "İl ve İlçe düzeyinde yapılan sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerde derece alan öğrencilerimizin ödüllendirilmesine katkıda bulunduk. Okulumuzun daha güvenli hale gelmesi için okulumuzun kameralarını artırdık, kamera sitemini sistemi yeniledik. Okulumuzun fotokopi, yazıcı, tarayıcı vb. makinelerin tamiri ve bakımını yaptırdık. Elektrik Panosu için otomatik kontrol cihazı aldık. Okul içi elektrik ve telefon bakımlarını yaptırdık. Okulumuza renkli baskı yapılabilen makine satın aldık. Okulumuzun öğretmen odası ve Rehberlik odasına donanım malzemesi aldık. Kütüphanemize barkot okuma sistemi ve testlerin optik okuyucu satın aldık. İçinde bulunduğunuz bu salonu yeniledik. 
Okulumuzun değerli yöneticileri, öğretmenleri ve sayın velilerimiz;
Buraya kadar ki konuşmamda yönetim kurulumuzun bir yıllık çalışmalarından temel noktaları özetlemeye çalıştım. Tüm velilerimizin okulumuzla yakından ilgilenmesi her türlü faaliyete katılmada duyarlılık göstermesinden memnuniyetimizi ifade etmek isterim." dedi.
"ZAMANE BOZULDU 11.YÜZYILDA YAZILAN KUTADGU BİLİG"DE DE VAR”
Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Okul aile Birliği toplantısında konuşan Okul Müdürü Kadri Alay: Zamane anne-babaları ve zamane öğretmenleri, zamane çocuklarını, zamane eğitim kurallarına göre yetiştirmeyi bilmiyorlar." doğru teşhistir.
Okul Müdürü Kadri Alay : "Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi 2017-2018 yılı sonunda okul bahçesi ve yolu hariç olmak üzere eğitim öğretim yılındaki bütün hedeflerini yakalamıştır. Başarısızlık nedeniyle sınıfta kalan öğrencimiz yok. 320 öğrencimizi başarılarından dolayı ödüllendirdik. 8 gezi yaptık. İl düzeyinde açılan Üniversite tanıtım günlerine katıldık. Toplamda 816 öğrencimizi çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere kattık. Bir resim sergisi açtık. Bir tiyatro gösterisi düzenledik. İlçe düzeyinde 10 Kasım programını yaptık. İlçe ve il düzeyindeki 8 çeşit branşta spor müsabakalarına katıldık.
Son sınıfımızdan 36 öğrenci mezun ettik. Bu öğrencilerimizden 22 si LYS "ye müracaat etti bunlardan tercih yapan 13 öğrencimiz bugün üniversitede çeşitli fakültelerde okuyor. Son iki yılda okulumuzu tercih eden öğrencilerin puanlarının yükselmesi önemli bir gelişmedir.2015-2016 Öğretim yılında 178 2016-2017 Eğitim öğretim yılında 304- 2017-2018 eğitim öğretim yılında taban puanımız 385 en yüksek puan 459 olmuştur."
 2017-2018 eğitim öğretim yılında açtığımız Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına yoğun bir ilgi oldu. 140 öğrencimize Cumartesi günleri 9 öğretmenle kurs veriyoruz. Eğitim Bölgesinin Koordinatör Okulu olma hesabıyla diğer okulların öğrencilerine hatta ilçe dışında okuyup bizim okula kursa gelen öğrencilere de hizmet veriyoruz.
“ZAMANE GENÇLİĞİ ÇOK BOZULDU”
Bizim zamanımızda böyle miydi? Biz, büyüklerimizi sayar küçüklerimizi severdik. Ya şimdiki gençler? Ne büyük kaldı ne küçük! Ne saygı kaldı ne sevgi?
Anneler, babalar, yaşlılar Öğretmenler… Herkesin dilinde bu sözler “Zamane Gençliği Çok Bozuldu”
Sevgili Veliler, ortada bir problemin olduğu doğrudur ama neslin bozulduğu doğru değildir. Zira Yusuf Hass Hacib’in Kutadgu Bilig kitabı 11.Yüzyılda yazılmıştır. Orda da zamanenin bozukluğundan, neslin bozuk olduğundan bahsedilir. Kötü damgasını vurduğumuz bu çocuklar dünyaya geldiklerinde kişilik ve karakterleriyle beraber gelmiyorlar. Nasıl ki konuşmayı ailelerinden öğreniyorlarsa kişiliklerini de ailelerinden ve çevreden alıyorlar. Çocukların bir suçu yok. Teşhisi doğru koymak lazım.



Doğru teşhis şudur:
Zamane anne-babaları ve zamane öğretmenleri, zamane çocuklarını, zamane eğitim kurallarına göre yetiştirmeyi bilmiyorlar.
Son sınıfımızdan 36 öğrenci mezun ettik. Bu öğrencilerimizden 22 si LYS "ye müracaat etti bunlardan tercih yapan 13 öğrencimiz bugün üniversitede çeşitli fakültelerde okuyor. Son iki yılda okulumuzu tercih eden öğrencilerin puanlarının yükselmesi önemli bir gelişmedir.2015-2016 Öğretim yılında 178  2016-2017 Eğitim öğretim yılında 304- 2017-2018 eğitim öğretim yılında taban puanımız 385 en yüksek puan 459 olmuştur."dedi.
Konuşmaların ardından yapılan Okul Aile Birliği yönetim kurulu seçimlerinde ise tüm velilerin desteği ile yeniden Sadık Aydın seçildi. Yeni yönetim kurulu ise Sadık Aydın, Fatma Algan, Fevzi Çalışkan, Resul Özoğlu, Zekai Kamiloğlu’ndan oluştu.