Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesinden LYS’ye giren 30 öğrenciden 20’si Üniversiteye kazanma başarısı göstererek, Okulun LYS ve YGS’de derslere göre netler bazında son üç yıllık başarısı da Trabzon MEM’in ARGE sayfasında yayımlandı.

Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi’nden 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 37 öğrenci mezun oldu. Bu öğrencilerden 30’u LYS sınavlarına girdi. Sınava giren öğrencilerden 20 ‘si üniversiteyi kazanarak kendi istedikleri bölüme yerleşti. Okulun LYS ve YGS’de derslere göre netler bazında son üç yıllık başarısı da Trabzon MEM’in ARGE sayfasında yayımlandı.
“ÖĞRENCİLERİMİZE RAHAT BİR EĞİTİM ORTAMI HAZIRLADIK”
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Okul Müdürü Kadri Alay:”Okulların başarısı kaç puanla öğrenci alıyor, kaç puanla mezun ediyor? Şeklinde değerlendirilmelidir. Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi’nin bundan önceki yıllardaki öğrenci profilini herkes biliyor. 2015-2016 öğretim yılında taban puanın 150 olduğu bir öğrenci grubunu mezun ettik. Öğretmenlerimizle ”Bu öğrencilerimizle ne yapabilirizi “ değerlendirdik. Kurslar açtık, öğrencilerimizi sık sık üniversitelere götürdük. Seminerler düzenledik. Sosyal ve kültürel faaliyetleri artırdık. Öğrencilerimize rahat bir eğitim ortamı hazırladık. Onlara güvendik. Başarı kendiliğinden geldi. Genel Liselerden Anadolu Lisesine dönüşen okulların başarısı düşüktür. Bizim başarımız %67 dir. Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi’nin
Temeli Vakfıkebir Lisesi’dir. İlçemizdeki diğer Anadolu Lisesi’nin Fen Lisesi’ne dönüşmesi bizim de tek Anadolu Lisesi olarak kalmamızı sağladı. Hedefimiz üniversite başarısı ve sosyal faaliyetlerde Vakfıkebir Lisesi’nin eski günlerine dönmesini sağlamaktır. Bu başarıda katkısı olan Öğretmenlerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürlerine, okulumuzun sosyal faaliyetlerinde desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.