Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrencilerin cep telefonlarının gözetim altında bulundurmasının eğitim öğretime olumlu yansıyacağını belirterek okul aile birliğini harekete geçirdi.



Okul öğretmenlerinden gelen talep üzerine değerlendirme yapan okul aile birliği öğrencilerin kullanabilmeleri amacı ile telefon dolabı projesi için harekede geçti. Bu talep üzerine harekete geçen Okul Aile Birliği cep telefonu dolabının tasarımını yapıp siparişini vererek öğrencilerin kullanımına sundu.
“TELEFONLAR DOLAPTA, DİKKATLER DERSTE”
Yapılan açıklamada; Dolaplar numaralandırılmış, talep eden her öğrenciye bir dolap ve anahtar verildi. Öğrencilerden okula geldiklerinde telefonlarını kendilerine ait dolaba bırakmaları ve dolaplarını kilitlemeleri istendi. Güvenlik tedbiri olarak dolapların etrafına kamera yerleştirildi. Bu dolaplar sayesinde okulda öğrenciler dikkatlerini daha fazla derse toplaması, disiplin sorunlarının azalması, kısacası eğitim ve öğretimde kalitenin artması bekleniyor.
“CEP TELEFONU DOLABI KULLANIM TALİMATLARI”
1.   Öğrenciler cep telefonu, video kamera ve benzeri elektronik aletleri -kantin, bahçe, kütüphane dahil- okul içinde kullanamazlar. Telefonlar sabah birinci zilde uçak moduna alınır veya kapatılır, okulda bu amaçla oluşturulmuş dolaba konur;  kilitlenir.
2.  Cuma günü bayrak töreni bahçede olduğunda öğrenciler telefonlarını alarak bahçeye inerler ancak tören sonuna kadar açmazlar.
3.  Cep telefonu veya benzeri aletler izinsiz olarak fotoğraf ve/veya video çekme amacıyla kullanılamaz. Önemli günlerde fotoğraf makinelerinin, video kameraların vb. aletlerin kullanımı okul idaresinin iznine bağlıdır.
4.  Öğrenci bu araçlardan birini okul içerisinde kullanırken görüldüğünde cihaz imza karşılığı alınır, sim kart öğrenciye verilir. Cihaz öğrencinin velisine  imza karşılığı teslim edilir.
5.  Cep telefonlarının eğitim aracı olarak kullanılması söz konusu olduğunda ilgili öğretmen müdür yardımcısını bilgilendirir.
6.  Kurallara uymayanlar Okul Ödül ve Disiplin Yönetmeliğinin ilgili maddesine göre cezalandırılır.