Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" yarışması düzenleniyor. Bu kapsamsa Vakfıkebir Gençlik Merkezi’nden Gazetemize ziyaret gerçekleştirilerek konu ile ilgili bilgilendirme yapıldı.



“UĞURLARINA NE YAPSAK AZDIR”
Yarışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Çanakkale ve Sarıkamış´ın 100. yılında 100 Bin Mektup" sloganıyla "Gençlerden Ecdada Mektup" isimli bir yarışma düzenlediklerini anımsatarak, gençlerin yarışmaya 500 bini aşan mektupla katıldığını söyledi. Bakan Kılıç, bu yıl da "ikinci istiklal mücadelesi" olarak nitelendirilen 15 Temmuz Milli Mücadelesini hafızalarda diri tutmak amacıyla "Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine" başlığı altında bir yarışma düzenlendiklerini belirtti.
“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”
“Unutmayacağız…Unutturmayacağız…” diyerek sözlerine başlayan Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu, “Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir kalkışma girişimi düzenlendi. Bu kalkışma girişimi bizim temel hak ve özgürlüklerimizi ve bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Vatanımıza, bayrağımıza, kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtüldü. Milletimiz hem devletini, hem de demokrasisini korumayı bir görev bildi. Canı pahasına darbecilerin silahlarına engel olarak devletini, iradesini ve demokrasisini kurtardı.  Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden 241 Kahramanımızı unutmamak, unutturmamak adına bu projemizin çok önemlidir, tüm Vakfıkebir ve Büyükliman havzasındaki ilçelerin katılımları ile geniş çaplı bir katılım sağlayacağız. Belediyeler, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Müftülükler ve vatandaşların katılımlarını sağlamak adına çalışmalarımıza başladık. Bu anlamda çok önemsediğimiz basınımızı da ziyaret ederek konu ile ilgili bilgilendirme yapmak istedik. Bizim sesimiz ve gözümüz oluyorsunuz. Sizlerin desteği ile yapacağımız faaliyetleri duyurma imkânına sahip oluyoruz. Bunun için sizlere teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Gençlerimizin ahde vefa göstererek katılımlarını bekliyoruz”  dedi.
“BİZE DÜŞEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRİRİZ”
Büyükliman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kamburoğlu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Bakanlığın başlatmış olduğu Ecdada mektup konulu yarışma, ülke olarak terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelenin sıkıntısı ile içinde bulunduğumuz ve geçtiğimiz bu hassas süreç de çok önem arz ediyor. Bölgemizdeki gençleri ve halkımızı bu konuda harekede geçirmek için bize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğimizden kuşkunuz olmasın diyerek sözlerini tamamladı.”
“Yarışmaya başvuru koşulları”
Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine adlı yarışmaya, 14-29 yaş arasındaki tüm gençler katılabilecek. Gençler, yarışmaya "http://genclerdenecdadamektup.gsb.gov.tr" adresi üzerinden kimlik bilgileri ile 15 Şubat´a kadar mektup yazarak başvuru yapabilecek.
Yarışma, "14-17", "18-21", "22-29" yaş kategorilerinde düzenlenecek. Dereceye girenlerden birinciye, ultrabook, ikinciye dizüstü bilgisayar ve üçüncüye akıllı telefon verilecek.
Dereceye giren gençler ayrıca Gençlik Haftası´nda Ankara´ya getirilerek temsilci gençlerin programına katılacak. Yazdıkları mektupları devlet büyüklerine verme fırsatı yakalayacak.
Sen de Vatanı, Bayrağı ve Milleti için 15 Temmuz gecesi kahramanlık destanı yazan şehitlerimize mektup yaz hem vefanı göster hem de yurt dışı hareketlilik projesinde yerini al. İlindeki en iyi mektubu sen yaz talimattaki ödüllere ek yurt dışı ödülü kazan. Yarışmanın sonuçları 15 Nisan 2017 tarihinde "www.gsb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.