Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Vakfıkebir'in 100. Yılı Kutlama etkinlikleri kapsamında Kurumlar arası 35 yaş üstü Kaymakamlık Veteranlar Futsal Turnuvası 09 Nisan’da Vakfıkebir Kapalı Spor Salonunda başladı, 14 Mayıs 2018’de sona erdi.





Vakfıkebir'de 21 takımın katılımı ile düzenlenen Futsal turnuvası çeyrek final ve yarı final maçları yürekleri hoplattı. Çekişmeli ve heyecanlı maçlara sahne olan çeyrek final ve yarı final maçları izleyenleri mest etti. Vakfıkebir Kaymakamlık Veteranlar Futsal Turnuvası 3'lük 4'lük maçında Güven Ticaret Rakibi Esnaf 61 takımını 9-4 yenerek turnuvanın üçüncüsü oldu. Turnuvanın şampiyonluk maçı ise tam bir heyecana sahne oldu. Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi rakibi Gülbahar Hatun Anadolu Lisesini 5-2 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu. Turnuvaya ilçe halkının kalabalık bir şekilde katılımı gözlerden kaçmadı. Şampiyonluk maçının ardından ödül törenine geçildi. Törende ilk konuşmayı Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptı.



Başkan Balta; “Öncelikle tüm takımları centilmenliklerinden dolayı kutluyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştiği, dayanışmanın arttığı bu tip organizasyonları tekrar etmeye devam etmemiz gerekiyor. Güzel maçlar oldu. Tabii ki turnuvanın bir birincisi olacaktır. Ama bizim gönlümüzde turnuvaya katılan tüm takımlarımız birincidir dedi."
Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ise şunları söyledi; “Turnuvanın asıl amacı olan dostluk, kardeşlik ve dayanışmayı her maçta olduğu gibi final maçında da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Dostluk, Arkadaşlık ve centilmenlik rüzğarları düzenlenen bu turnuvada esmiştir. Arkadaşlık ve dostluk ilişkileri doruk noktaya çıkmıştır. Vakfıkebir halkının en önemli özelliğinin en önemli halkası "Birlik ve Beraberlik" duygularının olmasıdır. Turnuvaya katılan, bütün takımları ve bütün oyuncuları tebrik ediyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın gerçek galibi ve şampiyonu Vakfıkebir'in birlik ve beraberlik ruhu olmuştur" ifadelerini kullandı.
"ÖDÜL TÖRENİ"
Turnuvanın Şampiyonu Anadolu İmam Hatip Lisesinin Şampiyonluk Kupasını İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta verdi. Turnuvanın ikincisi olan Gülbahar Hatun Anadolu Lisesinin kupasını Belediye Başkanı Muhammet Balta verdi. Üçüncü olan Güven Ticaret'in ödülünü AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu verdi. Dördüncü olan Esnaf 61'e ödülünü ilçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy verdi. Turnuvanın En centilmen ve renkli oyuncusu ise Yalıköy Ortaokulu Kalecisi aynı zamanda Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek seçildi. Ödülünü İşadamı olan ayrıca Turnuvanın komitesinde görev yapan Kadir İslam verdi. Turnuva boyunca oynanan maçların bilgilerini ve tribünlere yansıyan renkli seyirci görüntülerini hiç bir maçı kaçırmadan çekip, yaptığı haberlerle turnuvaya katkı sağlayan Büyükliman Postası Gazetesi Haber Müdürü Sadık Aydın'a plaketini Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Komitede görev yapan Kadem Sağlam takdim etti. Büyükliman Tur şirketine turnuvaya yaptığı katkılardan dolayı forma hediye edildi. Turnuvaya katılan bütün takımlara katılım plaketlerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.