Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında bilimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla, Vakfıkebir Fevziye Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen bilim fuarı ziyaretçilerin takdirini topladı.



Vakfıkebir Fevziye Ortaokulu bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Düzenlenen bilim şenliğinin sponsorluğunu İSKENDEROĞLU SÜT adına işadamı Hüseyin İskenderoğlu yaptı. Programın sunuculuğunu okulun öğretmenlerinden Zeynep Karagüzel yaparken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Rahmi Durmuş yaptı.



"YERYÜZÜNDE HİÇBİR İCAT SIFIRDAN VAR OLMAMIŞTIR"
Okul Müdürü Rahmi Durmuş; "TÜBİTAK ‘IN desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışına hepiniz hoş geldiniz.  Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda toplam 27 proje bulunmaktadır. Bu projelerin tamamı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sonucu hazırlanmıştır. Öğretmenlerimize öğrencilerimize ve bu çalışmalarda dolayı teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır.
Değerli misafirler, proje çalışmalarında emeği geçen bütün öğretmenlerimize öğrencilerimize ve emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum." Dedi.
Düzenlenen Programa İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, İlçe Jandarma Komutan vekili Eyüp Horun, Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.