03 Aralık Dünya Engelliler günü münasebeti ile Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde eğitimlerini sürdüren özel sınıf öğrencilerinin hazırladıkları engelliler günü program izleyicileri büyüledi.



03 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısı ile Vakfıkebir Gençlik Merkezinde İMKB METEM Özel öğrenci sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları ve sundukları program izleyicileri büyüledi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İMKB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdiresi Cemile Kahyaoğlu yaptı.
“Engellilere acıyarak değil, onlara hak ettikleri ve gereken değeri vererek yardımcı olalım”
Kahyaoğlu; “Merhaba yaşama sevinci engel tanımaz diyenlere, Merhaba sevgi özrü olmayanlara, Selam olsun özünü kaybetmeyenlere, Ne mutlu yüreğini sevgiye, barışa açanlara.  Dünyamızın genel bir sorunu olan engelliler için sadece ülkemizde değil birleşmiş milletlere bağlı 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir. Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda devletimizin resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşları bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktadırlar. Onlara dikkat etmek bir gönül işidir. Biz diyoruz ki: Asıl engelli karşısına bir engel çıktığı zaman hemen pes eden onu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için yaptığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini de unutmamalıyız. Onları sahiplendiğimiz sürece hayatlarını engelsiz hale getirebiliriz. Engellilere verebileceğiniz en büyük desteğin onlara karşı bir tebessüm, bir selam, bir kucaklaşma, sana cevap vermese bile koluna girerek nasılsın diye hatırını sormak olduğunu düşünün bunun için engellilere acıyarak değil, onlara hak ettikleri ve gereken değeri vererek yardımcı olalım. İlçe kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Müdürümüz, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve özellikle Yaşama Katkı Derneğimiz bizlerden desteklerini hiç esirgememişlerdir. Bundan sonraki süreçte de bizimle birlikte olacaklarına cani gönülden inanıyoruz ve teşekkür ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin artırılması koşuluyla tüm engellilerin Dünya Engelliler Gününü kutlar, sağlıklı yıllar dilerim.” Dedi.
İKMB METEM Özel Eğitim sınıfı öğrencilerinin hazırladığı program da şiirler, skeçler, öğrenci korosu ve özel eğitim öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösteri izleyicileri büyüledi. Program toplu halde pasta kesimi ve Yaşama Katkı Derneğinin hazırladığı ikramların misafirlere takdimi ile son buldu.