Emekli Öğretmen ve duayen gazeteci Ziya Fidaye 10 Ekim 2017 Salı günü sabah saatlerinde geçirmiş olduğu kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmıştı.

Emekli öğretmen ve gazeteci Ziya Fidaye, 10 Ekim 2017 Salı günü sabah evinde geçirdiği kalp krizi sonucu önce Vakfıkebir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Emekli Öğretmen ve Gazeteci Fidaye bölgede çıkan çeşitli gazetelerde Haber Müdürlüğü, Yazı işleri Müdürlüğü ve bölge muhabirlikleri görevlerini başarılı bir şekilde yaptı. Gazeteci Fidaye’nin sağlık durumu hakkında hastane yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, duayen gazeteci Fidaye’nin durumunun gün geçtikçe daha iyiye doğru gittiği, yapılan anjiyoda tıkalı olan bir damarına stent takılarak damarın açıkdığı. Ayrıca diğer iki damarında da % 40 oranında daralma olduğu. Şuan yoğun bakımda tutularak hayat fonksiyonlarının normale dönmesi için ilaç tedavisi uygulandığı ve bir süre daha yoğun bakımda kalacağı bilgisi verildi. Büyükliman Postası Gazetesi ve Matbaa ailesi olarak Emekli Öğretmen ve Gazeteci Ziya Fidaye’nin en kısa zamanda iyileşerek aramıza dönmesi dileğiyle Allah’tan acil şifalar diliyoruz.