Vakfıkebir İlçesi'nde 30 Din Görevlisi Düzenlenen Programla Diyanet-Sen'e katıldı.
 
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen)'e katılım için Vakfıkebir Hasbahçe Restaurant'ta düzenlenen programa, Diyanet-Sen Trabzon İl Başkanı Metin Aydın, beraberinde yardımcıları; Zeki Okumuş, Mehmet Yaşar, Cihat Erdoğan ve Diyanet-Sen Vakfıkebir İlçe Temsilcisi Davut Ertürk katıldılar.
 
Diyanet-Sen'e katılım için bir araya gelen din görevlileri adına İmam Hatip Yusuf Özkul yaptığı kısa açılış konuşmasında, "Yaklaşık 8 ay önce, 21 Mart 2017 tarihinde yine böyle bir toplantıyla Türk Diyanet Vakıf-Sen'den  topluca istifa etmiştik. Birlikten güç doğar prensibiyle her zaman olduğu gibi sizlerle yine istişâre ederek, değerlendirmelerimizi yaparak Diyanet-Sen'e katılma kararı aldık. Bundan sonra İnşaallah Diyanet-Sen'de güç birliği yapacağız. Vakfıkebir ilçemizde Diyanet-Sen'in tek sendika olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Beraber hareket etme noktasında gösterdiğiniz duyarlılık ve hassasiyet için her bir arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Diyanet-Sen'e katılımımız hayırlı olsun" dedi.
 
Ardından konuşan Diyanet-Sen Trabzon İl Başkanı Metin Aydın ise; "Saygı değer meslektaşlarım, aramıza hoş geldiniz. Gücümüze güç katacaksınız. İnşallah Trabzon'da tek sendika olmaya doğru hızla koşuyoruz. Üye sayımızı iki bine çıkardık. Sendikacılık yaparken her zaman doğruları konuştuk, yalan söyleyerek sendikacılık yapmadık. İlkeli ve dik duruşumuzla yolumuza devam ediyoruz. Biz kanun yapıcı ve koyucu değiliz, üyelerimizin sıkıntılarını yetkili mercilere iletip ısrarla takibini yapmaktayız. Üyelerimize neyi söylemişsek, hangi sözü vermişsek, üzerimize görev addedip yerine gelmesi için üstün gayret gösteriyoruz. Diyanet-Sen Trabzon Şubesi olarak çok güzel şeyler yaptık. Yönetim kurulu arkadaşlarımla uyum içerisinde çalışıyoruz. Bugünkü kazanımları öncelerden hayal bile edemezdik. Bu kazanımlar yeterlidir diye durmayacağız. Hedefimiz büyük. İnşallah bu hedeflere hep birlikte çalışarak azim ve kararlılıkla bir bir ulaşacağız" şeklinde konuştu.
 
İl Başkanı Metin Aydın ayrıca programın oluşumuna öncülük eden Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Hakan Günaydın ve İmam Hatip Yusuf Özkul başta olmak üzere Diyanet-Sen'e katılan din görevlilerine teşekkür etti.
 
İmam-Hatip Yusuf Özkul'un, Diyanet-Sen'e katılan 30 kişinin üyelik formunu İl Başkanı Metin Aydın ve İlçe Temsilcisi Davut Ertürk'e birlikte takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.