Gençlik Koordinatörlüğü ilk toplantısını İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal başkanlığında gerçekleştirdi.


 
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından, "Diyanet Gençlik Çalışmaları Projesi" kapsamında, 26 genç ve 20 personel ile birlikte Merkez Kur'an Kursu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Diyanet İşleri Başkanlığı, gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla bazı çalışmalar yapmaktadır. Hizmetlerin daha etkin, verimli, hızlı, sürekli ve sistematik bir şekilde icra edilmesi için Diyanet, gençlik çalışmalarının koordine edilerek eşgüdüm içerisinde planlama, yürütme, takip etme ve sonuçlandırma işlemlerinin yapılması amacıyla müftülükler bünyesinde "Gençlik Koordinatörü" görevlendirmesi yoluna gitti. Bu amaçla da Diyanet, il ve ilçe müftülüklerinden gençlik koordinatörü belirleme talebinde bulundu. Biz de listemizi oluşturduk ve başkanlığımıza bildirdik. İmam Hatip Rıdvan Açıkgöz, müftülüğümüz adına gençlik çalışmalarının planlama ve koordinasyonundan sorumlu olarak gençlik çalışmalarını koordine edecek ve gençlerle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
 
Diyanet Gençlik Buluşmalarının temel amacının, gençlerin; bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği ve merhamet duygusuyla yetişmelerine, milletimizi bir araya getiren değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesle aktarılarak üretilmesine katkı sağlamak olduğunu belirten Müftü Köksal; "Din hizmetini toplumun bütün kesimlerine yaymayı amaç edinen Diyanet İşleri Başkanlığı, müftülükler bünyesinde oluşturulan Gençlik Koordinatörlükleri marifetiyle gençlere daha etkin ve nitelikli din hizmeti sunma fırsatı bulmuştur. Toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün vazifeleri arasında "aile, kadın, gençlik ve toplumun diğer kesimlerine yönelik dinî konularda aydınlatma ve rehberlik yapmak” hükmüne yer verildiğini hatırlatan İlçe Müftüsü Köksal ayrıca; bu proje ile başkanlığın her platformda gençlerle buluşmayı hedeflediğini, gençleri zararlı yapıların tuzağından korumak ve onlara dini, ahlaki ve kültürel değerleri benimsetmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.