Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta yaylalardaki kaçak yapılaşmaya değindi.



Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, ilgili daire amirlerinin katılımıyla mahalle muhtarları ile bir toplantı düzenlendi. Cınar6 Restaurant’ta düzenlenen toplantının ana gündem maddesi yaylalarda yapılan kaçak yapılar oldu.
Toplantıda konuşan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, “Yaylacılık bizim kültürümüzde olan bir şey.  Öncenden yaylalarda hayvancılık yapılıyordu. Şimdi yok denecek kadar az. Yaylalar amacı dışında kullanılmaya başlanıldı. Artık yaylalarda villalar yapılıyor. İçişleri Bakanlığımızdan gelen talimatla yaylalarda yapılan kaçak yapıları tespit etmek amacıyla bir komisyon oluşturduk. Komisyon çalışmalarını tamamladı. Şimdi Bakanlığımız ne emrederse onu yapacağız. Yaylalar devletimizin hüküm ve tasarrufu altında olan yerlerdir. Oraların özel mülke konu olması mümkün değildir. Bazı kötü niyetli insanların yaylalardaki arazileri parselleyip sattığı yönünde bazı duyumlar alıyoruz.
DEVLETİN MALINI KİMSE SATAMAZ
Devletin malını kimse satamaz. Oraya verilen para tamamen dolandırıcılık olarak havaya uçup gidecektir. Bu yönde vatandaşlarımızı uyarın. Yaylada hiçbir şekilde satış yapılamaz. Yaylalarımızda binlerce yapı var. Hepsi kanun dışıdır.  Devlet isterse hepsini bir gecede yıkıp atar. Hiç kimsede hak iddia edemez. Yayalarda kimse inşaat yapmasın. Şuanda yapılanlar durduruldu, yıkılacak veya başka bir düzenleme getirilecek. Muhtarlar ve belediye başkanları yaylalardaki yapıları ilçe tarım müdürlülüğüne bildirmekle yükümlüdür. Göz yuman 1 ile 5 yıl arasında ceza ile yargılanır. Direk savcılığa giderek savcılık iddianame düzenliyor. Yayalarımızı meralarımızı korumamız gerekiyor. Hiçbir şekilde peşkeş çekilemez. İzin almadan yaylaya yapı yapanlar ceza kanununa göre yargılanır ve ceza alır” dedi.