Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Dal, hedef büyüterek çalışmaya başladıklarını ve bu yıl ilçe nüfusunun % 25’ine ulaşmak azminde olduklarını söyledi.


 
Sosyal, kültürel ve sportif kursların planlanması ile yetkili olan Mustafa Dal, “Geçtiğimiz dönem 272 kurs açılmış olup bu kurslara 1572 erkek, 3094 kadın olmak üzere toplamda 4666 kursiyere ulaştık. İş –Kur destekli 3 kurs açıp burada toplam 55 vatandaşımıza 56400 tl ödeme yapılmıştır.Meslek kurslarıyla birçok vatandaş eğitime alınıp meslek sahibi olmaları sağlanmıştır. Kültürel ve sportif  kurslarımızda ilçe, il ve Türkiye geneli başarılar elde edilerek ilçemizin adı duyurulmuştur. İlçemiz yerelinde çocuk ve yetişkin  tiyatro oyunlarıyla ilçemiz öğrenci ve halkına tiyatro gösterileri yapılmış olup toplamda 2000 kişiye gösterimi yapılmıştır. Okullarımızda sosyal ve kültürel kurslarımızı yaygınlaştırarak öğrencilerimizin belli alanlarda eğitim almaları sağlanmıştır.Yıl sonu sergimize gösterilen ilgi bizleri son derece memnun etmiştir.Yaz döneminde ilçemiz spor müdürlüğü ve Gençlik Merkezimizle yaptığımız işbirliği ile sportif kurslar açıp çocuklarımızın eğlenceli zaman geçirmeleri sağlanmıştır.Okuma yazma kurslarımız da gereksinime göre her zaman aktif tutulmaktadır” dedi.
 
“İNSAN KAYNAKLARINA DAHA FAZLA YATIRIM”
 2017- 2018 Eğitim- Öğretim Yılı’nda ise hedeflerinin  ilçe nüfusunun %25  ine ulaşmak olduğunu hatırlatan Dal, “Bunun yanında herkes için temel beceri, insan kaynaklarına daha fazla yatırım, her türlü eğitime değer verilmesi ve belgelendirilmesi,  eğitimin mümkün olduğunca öğrenenlere yakınlaştırılması ile erişim zorluğu olan kimselere ulaşmak için bilgi iletişim teknolojisinden yararlanma, yerel ve bölgesel merkezli girişimler için HBÖ yaklaşımı temel prensip olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda  kursiyerlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda   kursların verimli ve yeterli bir şekilde açılması ilk önceliğimiz olacaktır. Herkes için erişilebilir bir Halk Eğitim Merkezi ’olmayı hedeflerimiz arasına koyduk.İlçe merkezi ve kırsal mahallelerde alan taramaları yapıyoruz. Ekim ayı içerisinde kursları  açmayı hedefliyoruz ve bu konuda hazırlıklarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.