Vakfıkebir Cumhuriyet İlk-Ortaokuluna hayırsever işadamları ve Vakfıkebir Belediyesinin katkıları ile muhteşem bir konferans salonu yapıldı.



Vakfıkebir Cumhuriyet İlk-Ortaokulundaki Konferans salonunun açılış törenine İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta'nın yanı sıra Belediye Başkanı Muhammet Balta, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Daire Amirleri, Muhtarlar ve veliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Okul Müdürü Sinan Uzun tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.
 
"SALON, 28 SINIFA AKILLI TAHTA ÜZERİNDEN CANLI YAYIN YAPABİLECEK ŞEKİLDE PLANLANDI"
Okul Müdürü Sinan Uzun; "4,5 yıl önce göreve başlarken yönetim ekibimiz ve Okul Aile Birliğimizle görev süremiz içerisinde yapmayı planladıklarımızı not edip süreç içerisinde bunları gerçekleştirmenin uğraşı içerisinde olduk. Şuan koltuklarında oturduğunuz ve benim sahnesinde bulunduğum salonumuz önce hayalin sonra destek veren yönetici büyüklerimiz ve hayırseverlerimizin ürünüdür. Hayaller değil midir zaten insanları hayata sımsıkı bağlayan? Bizlerde önce hayal ettik, sonra yöneticisinden öğretmenine, öğrencisinden esnafına, hayırsever kim varsa el ele vererek okulumuza ve ilçemize bir salon kazandırmaya çalıştık. Salonumuz 115 seyirci, 10 Protokol ve 3 basın koltuğu olmak üzere toplamda 128 koltuktan oluşmakta olup, son teknoloji ile donatılarak hazırlanan alt yapı çalışması ile salonumuzdan 28 sınıfımıza akıllı tahta üzerinden canlı yayın yapabilecek şekilde planlanmıştır. Konferans salonumuz, sahnesinden elektrik sistemine kadar her şeyi Vakfıkebir Belediyemiz tarafından yaptırılmıştır. Salonumuzun içerisindeki 128 adet koltuk bedeli ise okul yönetimimiz ve Okul Aile Birliğimizin girişimleri sonucu hayırseverlerimiz tarafından karşılanmıştır. Bizim için hayal olan bu projenin gerçekleşmesinde Başta İlçe Kaymakamımız Sayın Mesut Yakuta olmak üzere, kapısını her çaldığımızda sadece bizlerden değil ilçedeki tüm eğitim kurumlarından desteklerini esirgemeyen Belediye başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Samim Aksoy’a, Koltukların alımında tedarikçi firma ile görüşmelerde bizlerden desteğini esirgemeyen Velimiz Sayın Enver İskenderoğlu’na ve Sayın Hüseyin İskenderoğlu'na, Okul Aile Birliği başkanımız Sayın Recep Bayraktar’a Belediyemiz Fen İşleri Müdürü Sayın Mustafa Kemal Bulut beye, salonumuz için ter akıtan değerli Fen işleri çalışanları Coşkun beye, Bekir beye ve Ömer bey’e Esnaflarımızdan Adem ve Murat Turan'a, İsmail Kurt’a, Havva Yılmaz’a, Murat Öztürk’e, Sezgin Zaman’a, Eşref Uludüz’e Okul yönetim ekibime, öğretmenlerime, öğrencilerimize ve velilerimize birazdan slaytta isimlerini mutlulukla paylaşacağımız, ismini buradan tek tek sayamadığım, bizleri bu sadakayı cari kapısında yalnız bırakmayan hayırseverlerimize şükran ve minnetlerimizi sunarbinbir emeğin ürünü olankonferans salonumuzun hayırlara vesile olması hak Teâlâ’dan niyaz ederim."Dedi.
Konferans Salonunun açılış töreni okul öğrencilerinin ve halk oyunları ekibinin gösterileri ile son buldu.