Vakfıkebir Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Nural Balta Anaokulu bünyesinde eğitim gören öğrencilerin zihinsel, duygusal ve toplumsal olarak gelişimlerini tamamlamaları adına okul faaliyetleri kapsamında öğrencileri tiyatro ile buluşturdu.

Vakfıkebir Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Nural Balta, Anaokulu bünyesinde yaptığı başarılı çalışmalara devam ederek çocukların zihinsel, duygusal ve toplumsal olarak gelişimine katkı sağlamak amacı ile 5 Tiyatro grubunun oynadığı “Canım Arkadaşım” adlı tiyatro oyununu Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ve Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın da katılımı ile okulda öğrencilerle buluşturdu.
“TİYATRO, GÜLTÜRÜRKEN EĞİTEN BİR SANATTIR.”
Vakfıkebir Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Nural Balta yaptığı açıklamada; “Tiyatro’nun çocuğun zihinsel, duygusal ve toplumsal gelişiminde önemli bir rolü olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti. Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamı sergiler. Yaşama sevincini artırır. Geçmişi, günümüzü, geleceği anlamamıza yardımcı olur. Tiyatro; sorunlarımıza ışık tutar. Tiyatro, insanlar arasında halkın içinden doğmuş bir sanattır. Tiyatro hep iyiden, güzelden hoştan yana olmuştur. Tiyatro insanları eğitir. Eğitirken düşündürür. Tiyatro insanlara beraber gülmek, beraber ağlamak, beraber düşünmek gibi insanca duygular aşılar. Bizlerde bu vesileyle öğrencilerimize tiyatroyu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla 5 Tiyatro grubu oyuncularını okulumuza davet ettik. Sahnelenen Canım Arkadaşım adlı oyun öğrenciler tarafından beğeniyle izlendi. Bu gibi sosyal etkinlikler okulumuzda sık sık düzenlemeye devam edeceğiz.” Bu vesile ile nazik davetimizi kırmayarak buraya teşrif ederek onurlandıran ve katkı sağlayan ilçe Kaymakamımız Mesut Yakuta’ya, Belediye Başkanımız Muhammet Balta’ya ayrıca bizi kırmayarak okulumuza gelen Canım Arkadaşım oyununu sergileyen 5 Tiyatro grubu yönetmeni Emin Albayrak’a, oyuncular Şükrü Üçüncü ve Benay Havucovska’ya teşekkür ediyorum dedi.