1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından "Cami Şehir ve Medeniyet" konulu konferans düzenlendi.

Sabri Bahadır Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu katıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği ve ilgiyle izlenen konferansa Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, İlçe Müftülüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.
 
İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Vakfıkebir'de konferans verdi...
İmam Hatip Rıdvan Açıkgöz'ün sunuculuğunu yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İmam Hatip Metin Ergin'in Kur'an-ı Kerim tilâvetinin ardından kısa bir açılış konuşması gerçekleştiren İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Toplumu bilgilendirme yöntemlerinden bir tanesi de konferanslarımızdır. Camilerimizde vaaz ve sohbetlerimizle cemaatimizi bilgilendiriyoruz. Konferanslarımızla da, camiye gelemeyen vatandaşlarımıza ve kardeşlerimize hitap etme imkanı buluyoruz. Toplumun birlik beraberliğine en çok katkı sağlayan unsurlardan bir tanesi camilerdir. Camilerimizin kıymetini bir kez de hocamızdan dinleyeceğiz" dedi. Müftü Köksal konuşmasının sonunda, konferans için Ömer Dölgeloğlu'nun gelmesine aracı olan Hüseyin İskenderoğlu'na, programa iştirak eden Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Ardından; Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle hazırladığı sinevizyon gösterimi ilgiyle izlendi.
 
Daha sonra konferansını sunmak üzere kürsüye davet edilen İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın bu yıl ki ana teması olan "Cami Şehir ve Medeniyet" konulu konferansını sundu. Camilerin dînî ve sosyal hayatımızdaki önemi ve fonksiyonlarını kendine has üslûbu ve etkili hitabeti dile getiren İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, verdiği mesajlar ve çarpıcı açıklamalarıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Konferansın sonunda Döngeloğlu'na Kaymakam Mesut Yakuta tarafından programın anısına çiçek takdim edildi.