Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, Büyükliman Bölgesi’nde görev yapan basın mensuplarıyla biraraya geldi.



Toplantıya Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Basın Yayın Enformasyon Trabzon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı, Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü uzman ekibi katıldılar.



ALZAYMIR’A KARŞI HAZIRLIĞIMIZ OLMALI
Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, Basın Yayın Enformasyon Trabzon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı ile Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü uzman ekibi, Büyükliman Bölgesi’nde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplandı gerçekleştirildi. Toplantıda hem kurumları çalışmaları hakkında bilgi verdiler hem de çocuk istismarı, kadına şiddet, madde bağımlılığı ve koruyucu aile konusunda basının daha çok hassasiyet göstermesi dileğinde bulunuldu.
Vakfıkebir Kadife Sofra’da gerçekleştirilen toplantıda açış konuşmasını Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşal Saral yaptı. Saral, Vakfıkebir Sosyal Hizmetler Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Ardından Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkan Başkanı Oktay Gül yaptığı konuşmada: “Her güç sorumluluk gerektiriyor. Bizde sorumluluğumuzun bilincinde olarak, Aile Sosyal Politikalara Bakanlığı insan hayatına dokunan, sağlıklı birey hedefiyle yürüttüğü bu ve benzeri tüm çalışmaları tüm gücümüzle destek olmaya çalışacağız. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
VAKFIKEBİR SOSYAL HİZMET MERKEZİ BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR
Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir’de böyle bir toplantının gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Ben öncelikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza teşekkür etmek istiyorum. Bizler, belediyemize ait bir mülkü bedelsiz olarak tahsis ettik ve ilçemizde Sosyal Hizmet Merkezi açıldı.  Büyükliman Bölgesi’nde Vakfıkebir, Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya ve Çarşıbaşı ilçelerinden yaklaşık 1000 kişinin hizmet almasını sağladık. Sosyal Hizmet Merkezimiz her gün sahada vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Bizler her zaman yerel yönetim olarak bütün bakanlıklarımızın olduğu gibi Özellik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın, İl Müdürlüğümüzün, Şube Müdürlüğümüzün hizmetinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.
Basın Yayın Enformasyon Trabzon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı ise, “Genel Müdürlüğümüz bu işe uyuşturucu ile mücadele olarak başladı.  Daha sonra bu yıl bağımlılıkla mücadeleye dönüştürüldü. Kurumumuz üç yıldan beri de madde bağımlılığı ile ilgili çalışma yapıyor. 2016 yılında Trabzon’da, 2017 yılında Rize’de basın mensuplarımızla bir araya gelerek neler yapabiliriz konusunda çalışmalarımız oldu. Bu konuda haber yapılırken tüm basın mensubu arkadaşlarımız bu konuya daha çok hassasiyet göstermelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.
ALZAYMIR HASTALIĞI ENDİŞESİ
Aile Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü olarak 5500 kişiye evde bakım ücreti verdiklerini dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt: “1600 kişiye sosyoekonomik destek veriyoruz. Bunun anlamı şu; ekonomik nedenlerle çocuklarına bakamayacak durumda ise, bu çocuklar risk altındadır. Eğer biz ekonomik destek vermezsek çocuklar kuruluşa gelirler. Çocuk evlerine gelirler. Çocuk sitelerine gelirler. Koruma alınmak durumunda kalırlar. Biz aileyi destekleyelim ki,  çocuklar aile yanında büyüsünler, aile sevgisinden de mahrum kalmasınlar mantığı ile verilen bir destektir. Bizim kuruluşlarımızda şuan 242 çocuğumuz var. Bunların içerisinde ekonomik nedenlerle gelenler artık yok. 3700 civarında engelli kartı alan, engelli maaşı alanlar var. Aylık 1000 civarında doğum yardımı alan var. Rakamsal olarak bunu topladığınız da il müdürlüğü 12-12,5 milyon TL arası bir parayı her ay vatandaşa aktarıyor. Bu bölgede bir yer arayışındayız. Düşüncemiz Büyükliman Bölgesi’nde ihtisas huzurevi olmasıdır. Alzaymırlı yaşlılara yönelik bir huzurevi olmasıdır. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor.  Şunda Trabzon’da 65 yaşın üstünde 132 bin yaşlımız var. 2025 yılında bu yaşlı nüfusun yüzde 50’sinin Alzaymır hastası olacağı varsayılıyor. Bu bir varsayım. Böyle olmayabilir. Buna karşı bir hazırlığımız olmalı. Bir gelecek planlaması yapmalıyız” şeklinde konuştu. 
Sosyal Hizmet Merkezlerini artırmaya çalıştıkları dile getiren İl Müdürü Kurt: “Akçaabat’ı, Of’u açacağız, ardından da Sürmene’yi açacağız. Bize birinin gelmesine gerek yok. Biz onun ayağına gideceğiz isteklerini yerine getireceğiz. Ocak ayından bugüne kadar ekiplerimiz 6000 bin aile ziyareti yaptılar.
Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürlüğü uzman ekibi Murat Doğan Sucu, Elif Nur Yetimoğlu, Fatma Yalçınkaya, Merve Nadir ve Ayfer Akyıldız alanlarında basın mensuplarının sorularını cevapladılar.  Toplantıya ayrıca AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Hikmet Aksoy da katıldı.