"VAKFIKEBİR'DE İLKLER BİTMİYOR"

Vakfıkebir Kaymakamlığı tarafından yazılan bir emirle ilçedeki beton ve inşaat malzemeleri satışı yapan esnaflar da yaylaların kurtuluşu savaşında cepheye çağrıldılar.

"İŞTE O YAZI"


 

Temel fıkrası gibi olay, Vakfıkebir İlçesi’nde yaşandı. İlçe kaymakamlığı tarafından yazılan bir yazı ile ilçede inşaat malzemeleri satışı yapan esnaflar uyarılarak, yaylalarda ev yapanlara beton ve inşaat malzemesi satılmamasını, aksi halde ceza- i müyeyyide uygulanacağını belirtti.

Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta imsazı ile yayımlanan yazı aynen şöyle: “Günümüzde yayla alanlarında giderek artan mevzuata aykırı yapılaşma olduğunun görüldüğü, bunun önüne geçmek ve yaylaların belirtilen mevzuatta amacına uygun sağlamak için yapılacak çalışmalara esas olmak üzere; yayla vasfındaki alanlarda yapılacak olan inşaatlara beton ve diğer inşaat malzemelerinin verilmemesini, verildiğinin tespit edilmesi halinde gerekli cezai işlemin uygulanacağının bilinmesini önemle rica ederim”.

Yazılı emri yasa gereği tebliğ eden ve inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren esnaflar, emri bir Temel fıkrasına benzettiklerini; ancak malzeme satışı yaptıkları şahısları sorgulama haklarının bulunmadığını savundular. Esnaflar, bilerek verilmesi veya malzemeleri kendi araçlarıyla inşaaat alanına götürmeleri durumunda sorumlu olabileceklerinin altını çizerek; “Sattığımız malzemelerin fiş veya faturalarını verip ücretini alıyoruz. Ancak malzemeleri kendi araçlarıyla alan vatandaşları sorgulama ve takip etme gibi bir yetkimiz yok. Müşteri aldığı malzemeyi yaylaya götürmüşse bunda esnafların nasıl bir suçu olabilir? “ şeklinde tepkilerini dile getirerek, karar metninin bilerek verilmesi ve malzemeleri kendi araçlarıyla inşaat alanına götürmeleri durumunda diye düzeltilmesi gerektiğini hatırlattılar…
Kaynak:Vakfıkebirses