Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Okul Aile Birliği Başkanları ve Okul Müdürleri ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"nde eğitim öğretimin sorunlarını görüştü.

Toplantıda mevcut durum hakkında açıklamalarda bulunan Samim Aksoy, mevcut sorunların başında Kaloriferci eksikliği, İş-kur Personeli çalıştırmaktan kaynaklanan sorunlar ve taşımacılıkta yaşanan sorunlar olduğunu anlattı. Bütün okulların kaloriferli olduğunu ve bugüne kadar hiçbir aksaklığın olmadığını ancak bütün okul müdürlerinin risk alarak bu hizmeti yürüttüğünü ifade etti. 22 okuldan sadece 1 okulda kadrolu kaloriferci olduğunu söyledi. Okullarda çalıştırmak üzere İŞKUR’ dan alınan personele temizlik dışında hizmet yaptırılamadığını bunun sıkıntı yarattığını anlattı.Alınan işçilerin zamanlı çalıştığını aynı yerde yıllarca çalışamadığını bu nedenle değişmek zorunda kalan işçilerin bizim keyfi hareket ederek personel seçimi yaptığımızı zannederek tavır aldığını söyledi.Taşımacılık yapan 180 aracın takibinin çok  zor olduğunu bu konuda herkesin yardım etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
“DEVLETİMİZ BU SORUNU ÇÖZMELİ”
Söz alan Okul Aile Birliği Başkanları adeta isyan etti. Okullarda temel ihtiyaçların karşılanmasında devletin yardım etmediğini öğrencilerden para toplamanın yasal olmadığını ifade ederek okul aile birliklerine zorluk çıkarıldığını, okul kantinlerinin okulların tek gelir kaynakları olduğunu ancak burada da bazı yasaklar getirilerek kantincilerin ihaleye girmeme ihaleyi almama aşamasına getirildiğini, okul kantinlerinde satılamayan ürünlerin okulların yanındaki bakkallarda rahatlıkla satıldığını öğrencilerin bakkaldan alışveriş yapmak için okul sahasını terk etmek zorunda kaldıklarını bunun da güvenlik sorunu yarattığını söylediler. Devletin bir kaloriferci bir de güvenlik görevlisini mutlaka okullara vermelidir dediler. Kömür veriyorum diyorsan kömürü yakacak olan kişiyi de vereceksin. Okulların kapısında madde satılıyor diyorsan okulların kapısına güvenlik görevlisini vereceksin dediler.