Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Ballı Mahallesi nüfusuna kayıtlı ve iki çocuk babası Duchenne hastası 60 yaşındaki Ömer Baştan nihayet kendi evine kavuşacak.



Geçen Ramazan Ayı’nda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın birlikte gerçekleştirdikleri bazı ev ziyaretleri sırasında kirada oturan ve 10 yıldan beri de Duchenne (Kas erimesi)  hastalığı nedeniyle çalışamaz duruma gelerek ev kirasını ödeyemeyen Ömer Baştan adlı vatandaşa Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ev yapılacak.
“KİRA ÖDEYEMİYOR”
Geçimini sepet örerek sağlayan Ömer Baştan’ın ev talebini olumlu bulan Gümrükçüoğlu ve Balta birlikte bir çalışma başlatarak Ballı Mahallesi’nde ev yapılmasına müsait arazi üzerinde incelemelerde bulundular. Arazinin kardeşler arasında bölünmesi nedeniyle Ömer Baştan’ın hissesine düşen arazide teknik olarak ev yapılmasının mümkün olmadığını belirten Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ömer Baştan’ın kardeşine ait arazi üzerinde ev yapılabileceğini söyledi. Balta, ev yapılacak olan yerle ilgili olarak kardeşler arasında olumlu görüş olursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, vatandaşın talebini en kısa sürede yerine getireceğinin altını çizerek, “Büyükşehir olmanın nimetlerinden vatandaşların yararlanmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.