Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, aşırı yağışlar sonucu ilçede yaşanan sel ve heyelan sonrası selden en çok etkilenen mahalle muhtarları ile bir istişare toplantısı yaptı.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaşanan aşırı yağışlar sonrası selden ve heyelandan en çok etkilenen mahalle muhtarları ile bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı. Vakfıkebir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Kemal Bulut’unda katıldığı toplantıda devam eden çalışmalar ve eksikliklerin giderilmesi için bilgi alışverişinde bulunuldu.
“İLÇEMİZ EN AZ HASARLA BU SEL FELAKETİNİ ATLATMIŞTIR.”
Belediye Başkanı Muhammet Balta; “Sel afeti nedeniyle çok farklı tahribatların olduğunu belirtti. “Geçtiğimiz hafta meydana gelen yağış ve sonrasında meydana gelen sel afetinden dolayı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle selden en büyük zarar gören Mahallelerimizi gezdik. Teknik ekibimizle beraber yerinde kontrollerine devam ediyoruz. Çok farklı tahribatlar var. Dere yataklarının aşırı selden dolayı yollara verdiği zararlar var. Ciddi şekilde sanat yapısı ihtiyacı ortaya çıktı. Ayrıca yollarımızda yukarısından ve aşağısından çok ciddi heyelanlar meydana gelmiştir. Dolayısıyla bir afette meydana gelebilecek her türlü hasar söz konusu bölgemizde. Vakfıkebir ilçesi olarak bu sel felaketini çok az hasarla atlattık. Büyükşehir Belediyesi ve Vakfıkebir Belediyesi ekipleriyle birlikte koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün yoğunluğunu bölgeye vermiş durumda. Koordineli bir şekilde ortak hareket ediyoruz.”
Sel felaketinden en çok etkilenen Beşikdüzü ilçemizdeki ve Eynesil ilçemizdeki vatandaşlarımıza ilçem adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Devletimiz halkımızın yaralarını en kısa sürede saracaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın dedi.
“VATANDAŞLARIMIZ SABIRLI OLSUN”
Vatandaşların sabırlı olmasını isteyen Başkan Balta, “Kapanan yolları bilmeyen vatandaşlarımız en ufak bir hasar için bizi arıyor. Biz öncelikle ana yolları açarak sonrasında mahalle yollarını açarak işimizi yapıyoruz. Bozulan yollar ikinci etapta bakılacaktır, hepsini yapabilecek güce sahibiz. Vatandaşlarımıza rica ediyoruz. Yağmur riski sel riski devam ediyor. Biz meteorolojiyi takip ediyoruz vatandaşlarımız yeni yağışlar için dikkatli olsunlar özellikle dere yatağında olanlar heyelan bölgesinde olanlar dikkatli olsunlar yine dediğim gibi önceliklerimiz var önceliklerimize göre hareket edeceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Afete anında müdahale etmemiz mümkün değil ama sonrasında çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bütün vatandaşlarımızın müsterih olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.