Vakfıkebir Belediye Meclisi’nin olağan aylık toplantısında konuşan Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Vakfıkebir’in kazanacağı yerde ben kaybetmeye hazırım” dedi.


 
Vakfıkebir Belediye Meclisi’nin aylık olağan toplantısı Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın başkanlığında yapıldı. Açılış ve yoklamanın ardından belediye encümenine, imar komisyonuna ve bütçe plan komisyonuna üye seçimleri yapıldı.
 
“VAKFIKEBİR KAZANACAKSA KAYBETMEYE RAZIYIM”
Yapılan ve yapılmakta olan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendiren Balta, kentsel dönüşümle ilgili soruları da yanıtladı. Belediye Başkanı Balta, “Yaptığımız bütün çalışmalar bu şehrin ve vatandaşlarımızın yararına ise buna hiç kimsenin bir şey dememesi lazım. Bu yol, uzun soluklu bir yol. Kentsel dönüşüm uygulanan yerlerde şunu gözlemledim. Yıkılarak yenisi yapılan yeni binaların güzel görünümü karşısında ihtiraz eden vatandaşlar da belediyelere müracaat ederek bizim evlere ne zaman kentsel dönüşüm uygulayacaksınız diye taleplerde bulunuyorlar. Kentsel dönüşüme müsait olmayan yerlerdeki çirkin görünümlü binaların çevreye uyumu ve güzel görünmesi amacı ile tadilat yapılması için mülk sahipleri ile görüşmeler yapacağız. Bazı mahalle aralarına can güvenliğini tehdit edercesine ne itfaiye ne de ambulans girmesi bile söz konusu değil. Kentsel dönüşüm projesinin gerçekleşeceğine, Vakfıkebir’in geleceğine inandığım için bunları rahatlıkla söyleyebiliyorum. Siyaseten bakarsanız bu işe hiç girilmez. Ama Vakfıkebir’in geleceğini, kendi geleceğimden daha önemli görüyorum. Vakfıkebir’in Kazanacağı yerde ben kaybetmeye razıyım. Bu düsturla yola çıktık ve bundan sonra da böyle devam edeceğiz” dedi.  Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.