AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ile birlikte Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyerek referandum sürecini değerlendirdi, CHP Milletvekili Haluk Pekşen’e cevap verdi.

Muhammet Balta basın toplantısında şunları söyledi; “15 Temmuz’dan sonra bizim 317 milletvekilimizle anayasayı değiştirecek gücümüz yoktu.  330 vekil lazımdı. Vatanını, milletini, bayrağını ve ülkesini düşünen Sayın Devlet Bahçeli dedi ki; ülkemizin geleceği adına, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği adına, ülkede sürekli istikrarın olması için bu sistemin değişmesi lazım. Gelin oturalım bu sistemle alakalı bir çalışma yapalım. Sayın Devlet Bahçeli, Sayın Başbakanımız bir araya geldiler ve bir çalışma yaptılar. O süre içerisinde CHP-HDP ile beraber bu çalışmanın tamamen karşısında oldu. Biz bu görüşmelerde 18 maddelik bir taslak hazırladık, onların ise hiçbir önerisi bile yoktu.
YALAN CUVALLARI VAR
Bize bu maddelerin meclisten geçmemesi için her türlü hakareti yaptılar. Bu CHP zihniyetinin hiçbir zaman bu millete güvenmediğinin göstergesiydi. Şimdi ne söylüyorlar. Biz milletimize güveniyoruz. Bu vatan meselesidir. Bu ülke bölünecek. Yalan çuvallarını bir kenara koydular. Başladılar yalan çuvallarından bu milletin kafasını karıştırmaya. Bu millet bunları görüyor. Bu millet CHP’nin kiminle iş tuttuğunu da görüyor. Şu anda kim hayır diyor. CHP ve HDP. Başka FETÖ, PKK, IŞİD, DHKP-C, Avrupa, Haçlı zihniyeti ve Türkiye düşmanları hayır diyor. Burada da hayır verecek insanlar var. Onlar vatan haini değildir. Onların bu fotoğrafı görmeleri lazım.
TARİHİ BİR FIRSAT YAKALADIK
Bu Recep Tayyip Erdoğan’ın meselesi değildir. Şahsileştirmemek lazım. Muhammet Balta’nında, AK Parti’ninde, Milliyetçi Hareket Partisi’nin de meselesi değildir. Burada arızalı bir sistem vardır. Bu arızalı sistemi düzeltmek için tarihi bir fırsat yakalandı. Sandık milletin önüne getirildi. Ne olacak. Millet kendini yönetecek insanları yürütmeyi seçecek, karar verecek. Meclisten kalkan güven oyunu millet veriyor. Bu sistem içerisinde cumhurbaşkanı yürütmenin başı olacak. 2019’daki seçimlerde millet yürütmeyi seçecek. 3 Kasım 2019’da yüzde 50’yi geçen aday yürütmenin başı olacak. 4 Kasım’da yürütmenin başı işe başlayacak. Cumhurbaşkanı millete karşı sorumlu olacak. Attığı her imzanın sorumlusu olacak. Hem mahkemeye karşı hesap verecek, hem de 5 yıl sonra millete karşı hesap verecek. Anayasanın ilk 4 maddesine hiç dokunulmadı.
REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİYOR
Rejim değişikliği değil, yönetim sistemi değişiyor. TBMM seçim kararı alabilir mi alabilir. Cumhurbaşkanı seçim kararı alabilir. Bir kriz oldu mu millet çözecek. Tek başına bir iktidar partisinin bakın gensoru ile düşürüldüğünü gördünüz mü? Bugüne kadar 262 gensorudan sadece 2 hükümet düşürüldü. Bu sistemde yürütme teke iniyor, yargıda çift başlı olmaktan çıkıyor teke iniyor. Yani sivil ve askeri yargı birleşiyor. Seçilme yaşına bakalım. 18 yaşındaki bir gence her yerde güveniyorsun, milletvekili olduğunda güvenemiyorsun. Biz gençlerimize güveniyoruz. Yüzde beşi bulan bir veya iki parti birleşip aday gösterebilir, bir de yüz bin imza toplayan cumhurbaşkanlığını aday olabilir. Görev süresi beş yıldır ve iki dönem seçilebilir.
PEKŞEN’E SESLENDİ
Diktatörlükle suçlanıyor sayın cumhurbaşkanımız. Kasetle gelen CHP genel başkanı 6 seçimdir seçimi kaybetmiş hala orda. Ben buradan sayın Haluk Pekşen’e de seslenmek istiyorum. Ben pasaportlu milletvekili diyorum ona. Burada atıp tutuyor. Yalan çuvalı onda da var. Siz bu milleti perişan ettiniz. Bu millet hastanelerde rehin kaldılar.  Senin Genel Başkanındı SSK Genel Müdürü. Ey Haluk Pekşen; CHP ilçe binasına sığınıp ta oradan konuşma. Sokağa in, git Beşikdüzü’nde Şahmelik’te konuş, git Vakfıkebir Karatepe’de konuş, gel Çarşıbaşı’na Yavuz köyüne çık. Hastaneye git. Oradaki hastalarla bir konuş bakalım. 88 yaşındaki anneme sor. Neler çektirdiniz onlara diyecek sana. Kürsüye çıkıp kurusıkı atma. Buralara gelip konuşmaya yüzleri yok. Biz milletin hayallerini gerçekleştirdik. Git Beşikdüzü teleferiğinin önünde resim çektir. Burada yapılanları gör, düşünenleri öğren. Tekrar soruyorum, Haluk Pekşen ticaretten başkan Trabzon için ne yaptı? Hiç bir şey yoktur.
 BU SİSTEM DEĞİŞMELİ
Milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkıyor. Bu nüfusa göre ayarlanıyor. Temsilde adalet olsun diye bunu yapıyoruz. Milletinde hükümetinde parası var, ne istersek yapıyoruz, yapacağız da. En büyük ayakbağımız bu sistem. Bu sistemi değiştirmemiz lazım. 16 Nisan’da yüksek bir oyla evet çıktığı zaman Türkiye rahatlayacak. Türkiye düşmanları hayal kırıklığını uğrayacaklar. 16 Nisan Türkiye için tarihi bir süreçtir. Göreceksiniz bundan sonra Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecek. Trabzon’da kanaatim ve hedefimiz yüzde 80’dir. Ülkücü kardeşlerimizle bu yoldayız. Devlet adamlığını en güzel şekilde yapan Sayın Devlet Bahçeli’ye de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu ülkemiz acısından istikbal ve istiklal mücadelesidir. ”dedi.