AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Cumhurbaşkanlı Hükümet Sistemi referandumu sonrası yaptığı açıklamada, milletin kendi iradesi üzerinde başka irade tanımadığını söyledi.
 
16 Nisan’da yapılan referandumun, Cumhuriyet Tarihi’nin en önemli seçimlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Cumhurbaşkanlı Hükümet Sistemi ülkemize ve hepimize hayırlı olsun. Burada kazanan ve kaybeden yok. Demokrasi kazanmıştır, 80 milyon insan kazanmıştır. Dünyada ezilen bütün Müslümanlar kazanmıştır, İslam âlemi kazanmıştır. Türkiye bundan sonra yoluna emin adımlarla devam edecek” dedi.
 
“MİLLETİMİZİN VERDİĞİ MESAJLARI ALIP OKUYORUZ”
Milletvekili Balta, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi: “Ben özellikle hem Türkiye’deki, hem de Trabzon’daki hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Trabzon hem genel seçimlerde, hem referandum sürecinde bizlere çok büyük destek verdi. Şimdi de Cumhurbaşkanlı Hükümet Sistemi’nde hem Cumhurbaşkanımıza, hem teşkilatlara, hem de 339 milletvekiline bu millet sahip çıkmıştır. Ben de anayasa değişikliğine oy vermiş bir milletvekili olarak kadirşinas ve aziz milletimize çok teşekkür ediyorum. Milletimiz burada elbette ki bazı mesajlar da vermiştir. Siyasetçi olarak bu mesajları alıp okuyoruz. Biz, AK Parti teşkilatları olarak bir seçim bittiği zaman ikinci seçimin hazırlıklarını yapmaya başlıyoruz. Burada milletimiz çok güçlü bir mesaj verdi. Bunu anlıyoruz zaten. Cumhurbaşkanlı Hükümet Sistemi’ne tamam dedi; vesayet anlayışını ve vesayet odaklarını tarihin çöplüğüne attı. Bundan sonra beni, ben yönetirim dedi. Terör örgütlerine, Türkiye düşmanlarına, Avrupa’ya da bir mesaj verdi. Çanakkale’de bizi yenemeyen 77 düvele bir mesaj verdi, büyük bir tokat vurdu. Bunların içinde bizim de okumamız gereken mesajlar elbet de vardır. Bu mesajları bundan sonraki süreçte oturup değerlendireceğiz”.
 
 “MİLLET TARTIŞMALARI SANDIKTA NOKTALADI”
Milletvekili Balta ‘Hayır’ oylarının da çok kıymetli olduğunu hatırlatarak, “Onlardan da alınması gereken mesajlar vardır. Ancak Allah’a şükürler olsun, Türkiye 17 Nisan sabahı çok farklı bir şekilde uyanmıştır. Ya bir hayır çıksaydı; ekonomimizin ne olacağını, dünyadaki düşmanlarımızın neler söyleyebileceklerini, Türkiye’de hangi kaoslarla karşılaşacağımızı düşünmek bile istemiyorum. Ben, bu sabahı dünyaya yeniden doğdum gibi görüyorum. Bundan sonra şahsi beklentisi olmayan bir insan olarak söylüyorum; dünyanın en mutlu insanıyım. Allah’a şükürler olsun, bizlere bu günleri de gösterdi. İnşallah bundan sonra da çocuklarımız ve torunlarımız bizim yaşadıklarımızı yaşamayacaklar. Millet artık tartışmaları sandıkta noktaladı. Bundan sonra Türkiye’nin geleceği ile alakalı yapılması gerekenlere odaklanacağız. İşsizliği nasıl azaltırız, yatırımları nasıl artırırız, ihracatı nasıl artırırız, ekonomi nasıl güçlenir, şehir hastanelerinin sayılarını nasıl artırırız, bu aziz milletin hak ettiği bir şekilde daha güzel şartlarda yaşayabilmeleri için neler yapabiliriz bunları düşünmemiz lazım” şeklinde konuştu. Balta ayrıca, “Oylarını vermeyenler de bizim kardeşimizdir. Önemli olan Al Bayrağın altında bu ülkeyi yönetmektir. Trabzon’da 4 kişiden 3 kişi bize oy verdi. Ama bu olay sandıkta bitti. Biz Trabzon’da 780 bin kişinin milletvekiliyiz.  Onların, bu güzel ülkemin güzel insanlarının, bu tarihi şehrin insanlarının hepsinin milletvekiliyiz; kimse kuşku duymasın. Çünkü hepsi bizim kardeşlerimizdir, hepsi bu ülkenin evlatlarıdır, bu ülkenin sahibidirler. En az bizim kadar bu ülkeyi seviyorlar” dedi.