Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, ‘Fol Deresi Projesi’ nin tamamlanmasının ardından bitişikte bulunan ve örnek cadde olarak düzenlenen  ‘Kanuni Sokak’ esnafı ile bir araya geldi.
 
Bölgede bir eşi daha bulunmayan Kanuni Sokağın diğer cadde ve sokaklara da örnek olması yönünde bir çalışma başlattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muhammet Balta, 2,5 yıldır görevde olduğunun altını çizerek, göreve gelmeden önce tüm sorunları paydaşları ile birlikte istişare ederek çözme noktasında söylemleri olduğunu hatırlattı. Başkan Balta toplantıda, Kanuni Sokağın yapılmadan önce kaldırımlarının genişletilmesi, araç trafiğine kapatılması ve tek yön uygulamasına geçilmesi konuşundaki görüşlerinin çok ciddi destek aldığını, Kanuni Sokağın yapımına öncelik verdiğini ve bu sokağı nasıl yaşatacaklarına dair karar vermek üzere toplandıklarını belirtti.
“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”
Toplantıda ‘Kanuni Sokak’ Esnafı’na hitap eden Başkan Balta, “Cadde ve sokakları düzenlemek, güzelleştirmek yetmiyor. Buraların modern bir yaşam alanı olabilmesi için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Biz, yerel yönetim olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Sırf örnek olsun diye vatandaştan maddi destek beklemedik, sokağı en kaliteli doğal malzemeleri kullanarak düzenledik” dedi. Başkan Balta ayrıca, Fol deresi kenarındaki ticarethanelerin batı yönündeki cephelere yapılacak işlemlerde bir bütünlük arz etmesini, ticarethane dışına hiçbir malzeme konulmamasını, dükkan cephelerinin güzelleştirilmesini istedi. Balta; “2017’de Tonya Yolu’na bakan ara sokakları ve Kemaliye Mahallesi, 14 Şubat Caddesi’nde kaldırım düzenlemeleri yapacağız. Buralarda işgaliye olmaması gerekiyor. Özellikle bu alanların insanların rahat yürüyebileceği, rahatça alış- veriş yapacağı yerler olması gerekiyor. Kanuni Sokağı merak eden, gören ve bize gelip teşekkür eden vatandaşlarımız var. Buraları insanlarımızın beğenmesinden güç ve keyif alıyoruz. Bizler hizmet için sizlerden yetki istedik ve buraya layık gördünüz. Hep birlikte bu sokağa benzer örnek yaşam alanları oluşturacağımıza yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
“BÖLGEDE OLMAYANLARIN PEŞİNDEYİZ”
Kanuni Sokak Esnaflarıyla bir araya gelen Başkan Balta, ihalesi yapılan 30 Milyar TL’lik dev bir yatırımın daha müjdesini verdi ve bu konuda herkesten destek istedi. Fol Deresi ile ilgili olarak çok farklı düşünce ve projelerinin olduğunun altını çizen Balta, orta köprüden İlçe Spor Salonu’na kadar olan dere ıslahının 30 Milyar TL’ye ihale edildiğini hatırlatarak, Yeni Camii’nin yanındaki köprü ile Pazar yerine bağlantı sağlayan köprülerin değişeceğini ve o bölgeden itibaren dere yatağının genişleyerek İlçe Spor Salon’a kadar devam edeceğini, dere kenarındaki istinat duvarlarının yenilenerek zeminin betonlanacağını ifade etti. Bölgede ayrıca kauçuk bent (Yürüyüş Yolu) yapım çalışmalarında da son aşamaya gelindiğinin altını çizen Başkan Balta, “Bu bölgeyi gölleştireceğiz ve denizden rahatlıkla Fol Deresi’nin yukarılarına doğru gidilebilecek bir yaşam alanı oluşturmanın uğraşı içindeyiz. Bölgede bir örneği daha olmayanların peşindeyiz. Tüm bunları yaparken de sizlerden destek istiyor, bu konuda yanımızda olmanızı bekliyoruz” dedi.