İş ve siyaset dünyasının sevilen simalarından Tonya ilçesi eşraflarından Ali Nazmi Başkan (92), geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.



02 Haziran 2018 Cumartesi günü akşam saatlerinde yaşamını kaybeden Trabzon’un iş ve siyaset dünyasının sevilen simalarından Ali Nazmi Başkan (92) 03 Haziran 2018 pazar günü öğle namazına müteakiben Vakfıkebir Hacıköy Mahallesi Sahil Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Trabzon Boztepe’deki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Aslen Tonya ilçesine bağlı Yakçukur Mahallesinden olan ve Vakfıkebir ilçesinde ikamet eden Ali Nazmi Başkan beynine emboli atması sonucu Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alınmış ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata veda etti. Ali Nazmi Başkan, yaşamı boyunca, değişik siyasi partilerin Tonya ilçe başkanlığını yaptı, 6 dönem Trabzon İl Genel Meclisi Üyeliği görevinde bulundu. Yardımseverliliği ile tanınan Ali Nazmi Başkan, Vakfıkebir Hacıköy Mahallesi Sahil Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Trabzon Boztepe’deki aile kabristanlığında toprağa verildi.  Cenazeye AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkanları, eski Bakan Eyüp Aşık, siyasi parti il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahşeri bir kalabalık katıldı.  Sekiz çocuk babası olan Ali Nazmi Başkan’ın ölümü derin üzüntü ile karşılandı. Merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.