Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, beraberinde Vaiz Nuray Özben ile birlikte Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün aralık ayı mutat din görevlileri toplantısına katılarak müftülükler bünyesinde hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının tanıtımına yönelik bilgilendirmelerde bulundu.


 
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü aralık ayı mutat din görevlileri toplantısı 19 Aralık 2017 Salı günü Gençlik Merkezi Salonunda İlçe Vaizi Osman Öztürk tarafından gerçekleştirildi.
 
Şalpazarı İlçe Müftülüğü görevine de vekalet eden Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın Şalpazarı İlçesi'nde, Trabzon genelinde eğitim öğretim faaliyeti yürüten İmam-Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması komisyonunda görevli olması dolayısıyla İlçe Vaizi Osman Öztürk tarafından gerçekleştirilen aralık ayı mutat din görevlileri toplantısının ardından; Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Diyanet İşleri Başkanlığınca müftülükler bünyesinde oluşturulan Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının önemi, görevleri, misyonu, vizyonu, ilkeleri ve hedefleri konusunda bilgiler verdi. Aile ve Dini Rehberlik Büroları ile millî ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının korunmasının ve güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirten İl Müftüsü Keramettin Demir, toplumsal huzur ve güvenin tesisinde en önemli görevi üstlenen ailenin, muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerinde yükseltilmesi gerektiğini vurguladı. Müftü Demir, büronun faaliyetleri kapsamında sevgi evleri, çocuk evleri, huzur evleri, cezaevleri, Kredi ve Yurtlar Kurumu, çocuk destek ve eğitim merkezleri, gençlik merkezleri ve sosyal mekanlarda bu amaca yönelik seminer ve konferanslar başta olmak üzere çeşitli etkinliklerin büroda görevli personel marifetiyle sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
 
Vaiz Nuray Özben de; slâyt-sunum eşliğinde yaptığı sunumunda, müftülükler bünyesinde dinî danışma birimi olarak hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının çalışma ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler paylaştı. Ailelerin her türlü soru ve sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalıştıklarını ifade eden Vaiz Özben, bu konuda din görevlilerinin de kendilerine yardımcı olmalarını, karşılaşılan soru ve sorunları Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerine ileterek birlikte cevap ve çözüm üretilmesinin, büronun faaliyetlerini daha etkin kılacağını ve bu anlamda çalışmalara önemli katkı sağlayacağını söyledi.