Vakfıkebir ilçesinde, Orman İşletme Şefliği ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından orman köylülerine yönelik "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü" kursu, Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda verildi.



Vakfıkebir ilçesinde, orman köylülerine yönelik "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü" kursu verildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, Vakfıkebir Orman İşletme Şefliği ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü eğitimi 20 kursiyerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Vakfıkebir Orman İşletme Şefliği tarafından verilen eğitimde, üretimde çalışan köylülere yönelik, üretim işlerinde güvenlik kuralları, kesim teknikleri ve standardizasyona yönelik verilen eğitimlerle farkındalık oluşturacak bir yapıya dönüştürülmesini hedeflediklerini, bu kapsamda da ülkemiz genelinde ileriki yıllarda üretim işinde çalışan tüm köylülerin eğitimden geçirilmesinin planlandığını belirtti. Yapılan bu eğitimlerle, üretim işlerinin eğitimli ve belge sahibi işçiler tarafından yapılacağını, iş kazaları ve kayıpların asgariye ineceği, kalitenin artacağı bir yapının oluşacağını ve doğal çevrenin korunacağını belirtildi.
Verilen eğitimde kursiyerlere, Ağaç kesme teknikleri, Motorlu testere bakım, İş Güvenliği, Ağaç boylama teknikleri, Çevre temizliği ve bakımı, Budama teknikleri ve hayatta kalmak için 100 kural hakkında kursiyerlere eğitim verildi. Yapılan açıklamaya göre, Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü Belgesi olmayanlar 2019 yılından itibaren orman işlerindeki kesme ve boylamada çalışamayacaklar. Türkiye’de her aracı kullanan kişilerin bir operatörlük belgesi olması gerektiği, bunun için artık motorlu testere kullanan kişilerin Ağaç kesme ve Boylama Operatörlük belgesi olmak zorundadır. Açıklamasında bulunuldu.