Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezince Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulunda açılan 7-11 Yaş Aile Eğitimi Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri okulda düzenlenen törenle verildi.

Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezince Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulunda açılan 7-11 yaş Aile Eğitimi Kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerlerin belge törenine Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman İskender, daira amirleri ve kursiyerler katıldı. Belge töreninde bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Birol Yüksek şunları söyledi.
“AİLE EĞİTİMİ PROGRAMIN TOPLAM SÜRESİ 14 HAFTADIR.”
HEM Müdürü Yüksek, “Bugün buraya 7-11 yaş aile eğitimini tamamlayan kursiyerlerin sevinçlerini paylaşmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere aile, gerek birey gerekse toplum için en temel unsurdur. Ailenin toplum içerisindeki temel işlevlerini yerine getirmesi açısından yaşadığı pek çok sıkıntıya rağmen temelde değişmeyen tek şey; ailenin çocuğun hayatının merkezinde olduğu,  olumlu ya da olumsuz çocuğun hayatına yön verdiği gerçeğidir. Bireyin doğal çevresi olan ailesi onun yetişmesinde en büyük güce ve işleve sahiptir. Anne babalar, çocuklarının eğitim ve gelişim sürecinin doğal üyeleridir. Bu nedenle çocukların doğal eğiticisi olan anne ve babaların bilinçli ve sistemli bir şekilde eğitim sürecine katılmaları gerekmektedir. Aile eğitimi programın toplam süresi 14 haftadır. Bu süre, 14 oturum hâlinde düzenlenmiş olup, her oturumda ayrı bir tema işlenmektedir. Haftalık ders saati 5 saat olan kurs, toplam 70 saattir. Kursumuzda ebeveynlere Tanışma ve program tanıtımı. Anne baba tutumları(çocuğun anne babası olmak)iletişim engelleri ve dinleme becerileri, kendini ifade etme becerisi, etkili iletişim, istenmeyen davranışları değiştirme yöntemleri, temel alışkanlıklar, bedensel gelişim, zihinsel gelişim ve dil gelişimi, sosyal duygusal gelişim ve benlik gelişimi, yaşam olayları, çocuk hakları, çocukla nicelikle zaman geçirmek ve oyun oynamak, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere duyarlılık geliştirme konuları verilmiştir. Eğitim programının yürütülmesinde emeği gecen Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu müdürü Feza Usta ve ekibine halk eğitimi merkezi müdürlüğü olarak teşekkür ediyoruz.”