İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından onaylanan ve Trabzon Valiliğinde sözleşmesi imzalanan “Yöresel Ürünlerde Kadının Emeği” adlı proje kapsamında Vakfıkebir de faaliyet gösteren 40 kadın girişimci Kasım ayı itibariyla faaliyetlerine başladı.



Vakfıkebir Muhtarlar Derneği ve ortak kurumlar “Vakfıkebir Kaymakamlığı, Vakfıkebir Belediyesi, Vakfıkebir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Vakfıkebir Halk Eğitim Müdürlüğü, Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı” tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığına sunulan "Yöresel Ürünlerde Kadının Emeği " Eğitim Projesi destek almaya hak kazanarak, Kasım ayı itibariyle faaliyetlerine başladı.
Proje ile ilgili yetkililerden aldığımız bilgilere göre; "Bu amaçla Vakfıkebir İlçesinde ikamet eden 40 kadın çiftçiye yörede üretilen tarımsal ve hayvansal ürünlerin işlenerek ekonomik değerinin artırılması ve yöresel el sanatları işlemeleri konusunda eğitimler verilecektir. İlçe merkezinde oluşturulan mesleki gelişim atölyesinde yöresel ürünlerin işlenmesi konusunda, meslek uzmanları gözetiminde uygulamalı eğitimler verilecek. Projede sosyal aktivitelerle farkındalık oluşturularak hem yöresel ürünlerin değerlendirilmesi sağlanacak hem de kadın çiftçilerin toplum hayatına aktif katılımı sağlanmış olacaktır. Proje ekibi tarafından Uygulama Eğitim Atölyesindeki çalışmalar hakkında proje ortaklarını bilgilendirme programı düzenlendi.  Hedeflenen amaç, Bölgemizde Kadın İstihdamı Önündeki Sosyo-Kültürel ve Ekonomik Sorunların Çözümünde Yerel Halka Yönelik Faaliyetler Düzenleyerek, Kırsal Alandaki Vasıfsız, Eğitim Düzeyi Düşük Kadınların İş Gücü Piyasasına Katılımlarının sağlanması konusunda farkındalık oluşturmak ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya destek olmak.
Düzenlenen Programa Ulusal Haber Kanallarından İHA ile birlikte Trabzon Dernekler İl Müdürü sayın Salih Seyyar, Trabzon Tarım İl Müdürü sayın Cahit Gülbay yanı sıra Proje ortak kurumlar adına Vakfıkebir Kaymakamı sayın Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı sayın Muhammet Balta, Yazı işleri Müdürü sayın Şifa Karadeniz, İlçe Tarım Müdür V. Sayın Osman Sağlam,  Halk Eğitim Müdürü sayın Mustafa Birol Yüksek, Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanı sayın Muhammet Kılıç, Vakfıkebir Muhtarlar Dernek Başkanı sayın İzzet Çilingir, Yıldız Mahalle Muhtarı sayın Hikmet Yağcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Program kapsamında bölgede üretilen ve ekonomiye kazandırılamayan yaş meyve ve sebzelerin ayıklanma temizlenme kurutma işlemlerinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verildi. Katılımcılara elde edilen bu ürünlerin tanıtım, satış ve pazarlaması için ilçe Merkezinde oluşturulan satış ve tanıtım ofisinde ürünlerin içeriği hakkında bilgiler verildi. Program sonunda Yıldız Mahallesi çiftçilerinden sayın Osman Köse’nin bahçesinde projede görev alan kadın çiftçiler tarafından hazırlanan yöresel yemekler, tatlılar ve kurutulmuş ürünlerin sunumu yapıldı.