Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne bağlı Hacı Hafız Hasan Kaan Kur-an Kursunu başarıyla tamamlayan 15 hafız için icazet töreni düzenlendi. Törende ilçe genelinde yapılan 2 bin hatim yapıldı.



Merkez Yeni Camii’nde düzenlenen tören Kur-an tilavetinin ardından kurs yöneticisi Seyfullah Hacifettahoğlu bir konuşması yaptı. Hacifettahoğlu; 15 Temmuz gecesi şehit olan 249 şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyor,  gazilerimizi minnetle anıyoruz. .
“HEDEFİMİZ HER MAHALLEDE BİR HAFIZ YETİŞTİRMEK.”
Hacıfettahoğlu; “Bu gün burada bulunmamıza vesile olan kıymetli hafızlarımızın yetişmesine vesile olan anne ve babalarına, onların yetişmesine katkı sağlayan öğretmenlerine ve kurs personeline teşekkür ediyorum. Kursumuzun ismini aldığı merhum Hacı Hafız Hasan Kaan’dan Allah Razı olsun.  Kursumuzun açılışından bu güne kadar her türlü desteği veren Kaan’lar Ailesine teşekkür ediyorum. Canab-ı Allah’tan onların birini bin etmesini niyaz ediyorum.  Hizmetlerimizde ufkumuzu açan bize yön veren her türlü destek olan İlçe Müftümüz Hüseyin Köksal Hocamıza, Sayın Kaymakamımız Mesut Yakuta Beye teşekkür ediyoruz.  Kursumuza destek olan Büyün Vakfıkebirlilere teşekkür ediyorum. Kursumuzda şu an 45 hafızlığa çalışan, kız yatılı kur-an kursuna devam eden toplamda 81 öğrencimizle öğretime devam ediyoruz. Bu hizmetlerin yürütülmesinde 7 hocamız, 5 personelimiz ve devlet yöneticimiz görev yapmakta. Kursumuzda özgün öğretimle birlikte hafızlık eğitimi de devam etmekte. Öğrencilerimiz okul zamanı okullarında diğer zamanlarda kursumuzda eğitimlerine devam ediyorlar. Kısacası kursumuza devam eden öğrencilerimiz hem okullarını okumakta aynı zamanda da ortaokullarını bitirinceye kadar hafızlıklarını tamamlamaktadırlar. Bu yıl programımıza devam eden 23 öğrencimizin 20’si takdir ve teşekkür belgesi almışlardır. Öğrencilerimiz hem ortaokulu bitiriyor hem de hafız oluyorlar. BU Cenap-ı Allah’ın büyük bir lutfudur. Öğrencilerimize eğitim ve öğretimin yanında sosyal etkinliklerde düzenlemekteyiz.  Bu yıl öğrencilerimiz Kaan’ların sponsorluğunda Edirne, Çanakkale ve Bursa’da ecdadına milli ve manevi değerlerimize bir yolculuk yaptık. Ayrıca spor ve kültürel faaliyetlerimiz yıl boyu devam etti. Hedefimiz Büyükliman Havzasının her mahallesinde en az bir hafız yetiştirerek her mahallemize nur saçan bir kandil ikram etmek istiyoruz.” Dedi.
 
“GAYEMİZ NİTELİKLİ BİR TOPLUM YETİŞTİRMEK”
Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal yaptığı konuşmasında;  “Bu gün birkaç yıl üzerinde çalıştıktan sonra mezun olma hakkı elde eden öğrencilerimiz merasiminde bir araya geldik. Gayemiz nitelikli bir topluluk nitelikli bir program ile öğrencilerimizi ödüllendirmeye geldik. Çağrılan bir yere gitmek orayı ödüllendirmektir. Bu çocuklar ve bunlara hizmet edenler bizi büyük bir sorumluluktan kurtardı. Kur-an’ın korunması esastır. Bu çalışmaların bir kısmı ona dönüktür. Öğrencilerimiz önce onu korumasını öğrenecek daha sonra manasıyla ahlakıyla korumasını öğrenecek.  Bunlar bir birlerini tamamlayan unsurlardır. Birincisi olmazsa maazallah orijinalini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalırız. Onun için muhafaza ve koruma önemlidir. Kur-an’ı ezberlemek onu koruma altına almak demektir. Allah Teâlâ kur-an’ı Kerim’i bizimle koruyacaktır. Bu gün 15 Temmuz özel manası olan bir gündür ve üzerinde durulması gereken bir gündür. Darbe girişimi sonucu ilkenin işgal edilme teşebbüsünün olduğu memleketi müstamleke haline getirme teşebbüsü olduğu bir gündür. Sıradan darbe adı altında zikredilemeyecek olan ülkeyi düşmanlara teslim etme günüydü aslında. Allah fırsat vermedi. Milletimizin feraseti ile basireti ile meydanlara çıkarak silahsız bu işin nasıl yapılacağını dünyaya göstermiş oldu. Mevla’mız bu tür hadiseleri bir daha bizlere yaşatmasın.” Dedi.


“DİNLER ARASI DİYALOG OLMAZ. DİNLER DİYALOG ETMEZ.”
Programa konuşmacı olarak davet edilen, Samsun İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) Kurucu Başkanı Dr. İhsan Şenocak'ın konuşmasında; “Hafız olmanın hem kolay hem de zor olduğuna değinen daha önemlisi hafız olarak ölmek ve hıfs ettiği ayet ve sureleri yaşayabilmek. Hazreti kur-an özellikle okunmak ve okunan şeyi anlamak, anladıklarımızı hayatımıza tatbik etmek için indirilmiştir. Kendi yaş taşları, akranları başka şeylerle uğraşırken kendileri Kur-an ile meşgul olmuşlar. Hepimizin çocukları anne ve babalarının vakıflarıdır. Bu hafızlarımızda, anne ve babaların bu yavruları İslam’a adamış vakıflarıdır. Tabi ki üç kişinin amel defterleri kapanmaz. Sadaka-yi cariyede bulunanların, geriye Salih veya Saliha evlat bırakanların, alim ise ilmi eser bırakanların. Yavrularımızı çok güzel yetiştirebiliriz. Bunları buralara gönderemiyorsak bu kurumlara sadaka-yi cariyede bulunabiliriz. Bu gece 15 Temmuz   ihanet gecesinin yıl dönümü. Bu ülke çok ihanetler gördü. Cenap-ı Allah buyuruyor ki; ey iman edenler Allah’a ve Peygambere iman edin.  İmanımızı kontrol etmemiz lazım. Aklımızı satmayacağız, aklımızı kiraya vermeyeceğiz. Birilerine teslim olmayacağız. Dinler arası diyalog dediler. Dinler arası diyalog olmaz. Dinler diyalog etmez. Oturulur konuşulur aliş veriş yapılır ama dinler arası diyalog olmaz. Milleti zehirlediler. Bir zamanlar Türkçe olimpiyatları dediler. Millet döküldü sahalara yetkili yetkisiz herkes gitti. Bütün dünya Türkçe konuşsa ne yazar içini doldurmadıktan sonra maalesef himmet dediler paramızı çaldılar. Hizmet dediler evlatlarımızı çaldılar. Ama bu millet o kadarını da bilmiyordu. Kendi aldığı uçaklar bu milletin üzerine bomba yağdırdılar. Bu milletin aldığı silahları bu millete doğrulttular. Bu memleket bu kadar da ihanet görmemişti. Bunların en acısı da din adına yapılmış olması, güven duygusu itimadı ortadan kaldırmasıdır. En vahimi de din adına tereddüt oluşturmalarıdır. Tehlike bitmemiştir. Tehlike sadece FETO değildir çok yönlüdür. Aklımıza sahip çıkmazsak eğer her duyduğumuz söze balıklama atlarsak tehlike çok büyüktür. Tehlike çok çeşitlidir. Bu gün birlik ve beraberlik günüdür. “Tefrika girmedikçe bir topluma düşman giremez. Toplu durdukça yürekler onu top sindiremez”. Herkes mağduriyet edebiyatı yapıyor. Darbe başarılı olsaydı asıl mağduriyeti o zaman görecektiniz. Bir sene sürmeyecekti mahkemeler ki anında darağacı kurularak asılacaktı insanlarımız.  Akıllı, dikkatli ve uyanık olmamız lazım. Bu vesile ile 15 Temmuz Şehitlerini Rahmetle yad ediyor, ailelerine ve milletimize sabır ve metanetler diliyor, hala hastanelerde yaralı olarak tedavileri süren gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Allah ülkemize bunun ve buna benze bir daha bela göstermesin.” Dedi.
Üçüncü mezunlarını veren ve hafızlığını tamamlayan 15 öğrenciye hafızlık belgeleriyle beraber çeşitli hediyeler verildi. Hayırsever vatandaşlar tarafından Umre sözü verildi. 15 Hafız öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin ardından emekli imam hatip ve vaiz Eşref Kalaycı 15 Temmuz için yazdığı bir şiirini okudu. Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir ve Kaanlar Vakfı Başkanı Hafız Osman Kaan'ın teşekkür konuşmasından sonra İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hafız Hasan Kaan Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamlayan 15 öğrenciye çeşitli hediyelerin verilmesi ve Emekli Kur’an Kursu Öğretmeni Ahmet Olgun’un yaptığı dua ile program sona erdi. Kılınan öğle namazının ardında ise programa katılanlara ikramda bulunuldu.