Vakfıkebir İlçe Müftülüğü, İlçede icrâ edilecek olan 15 Temmuz şehitlerini anma programlarıyla ilgili istişare ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.


 
15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci sene-i devriyesi dolayısıyla, ilçede düzenlenecek olan 15 Temmuz Şehitleri Anma Programları öncesi İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, din görevlileriyle bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi.Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda, 12 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirilen toplantıya, daire personeli ile birlikte, ilçedeki tüm camilerde ve Kur’an kurslarında görev yapan imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.
 
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin ikinci yılı dolayısıyla gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programları bilgilendirme ve istişare toplantısında; başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere bu vatan için canlarını fedâ eden tüm şehitlerimizin anısına aşağıdaki program ve etkinlikler icra edildi.
 
- 13 Temmuz 2018 Cuma günü (Cuma namazı öncesi) saat: 11.30'da Merkez Yeni Camide Kur'an-ı Kerim Ziyâfeti ve hatim duası ile yine tüm camilerde cuma namazı öncesi Kur'an-ı Kerim tilâveti ve hatim duâsı yapıldı.
- Aynı gün (13 Temmuz Cuma günü) yaz Kur'an kurslarında 15 Temmuz teması işlendi.
- Yine aynı gün (13 Temmuz Cuma) saat: 14.00'te, Sabri Bahadır Kültür Merkezi Salonunda şehitlerimizi anma özel programı düzenlendi.
- 15 Temmuz Pazar günü öğleden sonra Merkez Yeni Camide program düzenlendi.
- Aynı gün akşam (15 Temmuz Pazar) saat: 20.00'de ilçe merkezinde düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşüne ve 20.30'da şadırvan önünde gerçekleştirilen anma programına iştirak edildi.
- 15 Temmuz Pazar günü saat: 20.00'den itibaren tüm camiler ve minareleri aydınlatıldı ve saat 00.13'te aynı anda tüm camilerde salalar okundu.
- 16 Temmuz 2018 Pazartesi günü sabahı saat: 04.00'te, Merkez Eski Camide sabah namazı buluşması gerçekleştirildi ve namazdan sonra Kur'an ziyafeti ve tesbihat programı icrâ edildi.
- 16 Temmuz 2018 Pazartesi saat 16.00'da Gençlik Merkezi Salonunda, yaz Kur’an kursu öğrencileri tarafından halka yönelik olarak şehitlerimizi anma etkinliği düzenlendi.