Vakfıkebir ilçesinde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü" nedeniyle yürüyüş ve ardında anma töreni düzenlendi.



Vakfıkebir Merkez Yeni Cami önünde akşam namazının ardından toplanan vatandaşlar ilçe meydanına kadar yürüdü. Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından,  İlçe meydanında 15 Temmuz Şehitleri ve tüm Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu dualar yapıldı. Daha sonra bir konuşma yapan Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Özer Aktaş, “İçimizdeki hanilerin nerede ne zaman neler yapabileceği belli olmaz. O nedenle 15 Temmuz’u unutmamalı ve unutturmamalıyız.  Yeni nesillerimize de iyi anlatmalıyız. Allah’ın izni ile yarınlardaki Türkiye bugünden daha iyi olacaktır” dedi.
"15 TEMMUZ GECESİ MİLLETİMİZ O HAİNLERE GEREKEN CEVABI VERDİ.."
Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ise,  Anadolu topraklarına milletimiz yerleştikten sonra 4 büyük ihanet gördü. En büyük olanı 15 Temmuz darbe girişimiydi. Oyunlar aynı, amaç aynıydı. Milletimizi bölmek için ellerinden gelen kirli oyunları sahneliyorlardı. Bu ülkenin tarihte pek çok hainliğe, saldırıya uğradığını, ancak 2 yıl önce 15 Temmuz'da yaşanan alçak, hain girişiminin ülkeyi derinden sarstığını söyledi.  Ne mutlu ki, Aziz Türk Milletinin bunun da üstesinden geldiğini söyleyen Kaymakam Yakuta, "Allah'a çok şükür ki, 15 Temmuz gecesi milletimiz o hainlere gereken cevabı verdi.. Ülkemizi ele geçirmek, devletimizi ele geçirmek, seçilmiş Cumhurbaşkanını, seçilmiş hükümeti devirmek ve Türk Milletini esaret altına almak,  Türkiye Cumhuriyetini bir daha belki kendi ayakları üzerinde duramayacak şekle sokmaktı. Genel niyet buydu, dünyanın niyeti buydu. Ancak Sn. Cumhurbaşkanımızın o gün yaptığı tarihi çağrıyla Aziz Milletimiz bu kalkışmayı bozguna uğrattı ve ülkesine, demokrasisine sahip çıktı. Türk Milleti olarak diğer ülkelerden, uluslardan farklıyız. Hepimiz biliyoruz ki bizim, ülkemizden başka gidecek yerimiz yok. Olsa da gidecek niyetimiz yok. Dolayısıyla 15 Temmuz'da kimse bir yere kaçmaya niyetlenmedi, hainler dışında. Herkes sokaklara indi, herkes vatanına, milletine, demokrasisine, ülkesine, geleceğine, sahip çıktı. Bundan sonrada dünya biliyor ki, evet Türkler ülkelerine, geleceklerine sahip çıkarlar" diye konuştu. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları Cennet olsun, gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum. Allah bir daha milletimize böyle hainlikler ve zor zamanlar yaşatmasın, dedi.