AK Parti Tonya İlçe Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Ahmet Esmer'in organize ettiği yerel medya buluşması Ağriliyaz Restaurant'ta, Milletvekili Salih Cora’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Buluşma gününde açılışı konuşmasını AK Parti Tonya Tanıtım ve Medya Başkanı Ahmet Esmer yaptı. Daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Cafer Köroğlu ve Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel birer konuşma yaptılar. Başkan Beşel,“Bugün iki vekilimiz var. Rahmetli Milletvekilimizi Ahmet Şener’den sonra Milletvekilimiz Salih Cora, Tonya’nın medarı iftiharıdır.  İlçemizin evladı Sayın Salih Cora,  ilçemizin yanı sıra Vakfıkebir’in ve yörenin sorunları için çok büyük mesai harcıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere bütün vekillerimizden Allah razı olsun” dedi.

İSKENDERLİ-TONYA YOLU İHALE EDİLDİ
Daha sonra söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Allah bize bu görevi nasip eyledi. Hakkıyla temsil etmeyi, yeri geldiğinde de hakkıyla teslim etmeyi nasip eylesin.  İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bizim için büyük bir şanstır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah kendilerine güç, kuvvet versin.  Beşikdüzü- İskenderli yolunun şuanda yüzde 90’nı tamamlandı. Sadece İskenderli merkezi ile bağlantı kısmı kalmış. 2018’in ilk aylarında tamamlanacağını hedefliyoruz. İskenderli- Tonya yolunu da 74 milyon TL’ye ihale ettirdik. Müteahhit çalışmalara başladı. En büyük hayalimiz, en büyük isteğimiz Tonya’nın, bu bölgenin çıkmaz sokak olmaktan kurtulmasıydı. Bu kapsamda Tonya- Kürtün yolunu 2016 yılında karayolları ağına aldırdık. 2017 yılında haritası çıkarıldı. 2018 yılında da projesi tamamlanacak. 2019’da da inşaatına başlanılmasını temin etmek istiyoruz. Tonya- Çağırbağı yolunun yine uzun yıllardır konuşulan bir yoldur. Bu yolda da yaklaşık 1,5 kilometrelik bir bölümü kaldı. O’nu tamamladığımız zaman Tonya- Çayırbağı-Düzköy bağlantı olacak. Kürtün yolu da bağlandığı zaman bölgede ayrı bir canlılık oluşacaktır. Yaylalarımıza yeşil yol kapsamında büyük bir yatırım getiriyoruz. Kadıralak Yaylası’na 2,5 milyon TL civarında bir ödenekle şuanda 8 metre genişliğinde üst standartlarda yeşil yol çalışmaları devam ediyor. Aynı şekilde Sayraç-Doğancı arasına bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından ödenek gönderilerek, orada da 7,5 kilometrelik stabilize olan yol tamamlanacak ve Şalpazarı ile Tonya’yı bu yolla birleştirmiş olacağız.  Yine yeşil yol kapsamında Erikbeli’ne kadar olan yol beton yapıldı. Erikbeli-Kadırga arasını içinde 10 milyon TL’lik bir ödenek onaylandı. Bunun 1 milyon TL’si Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Şıhkıranı- Erikbeli arası da öncelik yol kapsamına alındı.

YÜKSEKOKULA YENİ BÖLÜM
Tonya’nın Erikbeli Yaylası’nda işadamımız Atilla Ataman tarafından, Türkiye standartları üzerinde çok güzel turizm tesisleri yapılıyor. Kadıralak Yaylamızın Yenimahalle tarafında Tabiat Parkı olarak ilan ettiğimiz bir alan var. Buranın gelişim planı için ihalesi gerçekleşti. Burada bir gölet projemiz var. Gölet projemizle birlikte bir kır kahvesi, yürüyüş parkurları ve ilerleyen zamanlar da doğaya uyumlu bir şekilde orada bir insanlarımızın faydalanacağı tesisleri hayata geçireceğiz. Aynı şekilde Kalımçam Merkezde Tonyalı bir işadamımız Fermanoğlu İnşaat tarafından mesire alanına çok güzel bir Tonya evleri projesi olacaktır. Aynı yerde bir gölet projesi olacak. İskenderli Öğretmenevi Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınarak belediyemize tahsis edildi. Burayı güzel bir kültürevine dönüştüreceğiz. Eğitim alanında da Tonyalıların özlemle beklediği Meslek Yüksekokulu’na kavuştu. Yüksekokulumuzda ikinci bölümün açılması bu döneme inşallah yetişecektir. İnşallah iki ay içinde ilçemizde Halk Bankası şubesi açılacaktır.

HAYVANCLIK İÇİN YENİ PROJE  
Bu bölgede hayvancılığı yaşatmamız gerekiyor. Hayvancılık yapan insanlarımızın gelecek kaygısını ortadan kaldıracak yasal güvenceler istiyoruz. Bu manada özellikle aile işletmeciliği yapan kişilere çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılacak protokolle beraber sigortalı sayılması ve kendilerine hayvan sayısını belirli bir yıl sonra artırmak kaydıyla da maaş ödenmesi noktasında bir çalışma yapılmasını önerdik. Pilot bölge Trabzon olsun. Buradan başlanılsın. Ben inanıyorum ki, kişinin sigortası olacağı için bu işe daha çok sarılacaktır. Aile işletmeciliğinin kısa zamanda inşallah hayata geçeceğini söylemek istiyorum. 

KİRALAMA MODELİ
Yaylalarla ilgili son KHK’da bir düzenleme düşünüyorduk. Son anda erteledik. Giresun, Gümüşhane ve Trabzon Milletvekillerimizle bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptık ve buraların devletten 29 yıllığına kiralama yapılması hususunda bir düzenleme öngörüyoruz. Eğer bu olursa ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öngördüğü mimariye göre restore edeceksin. 60 metrekareyi geçmeyecek. Taş veya ahşap olacak. Bu değerlendirme süreci devam ediyor. Kısa zamanda da yaylalardaki yapılaşma sorununu da çözeceğimizin müjdesini sizlerle paylaşma istiyorum. Yeni bir hasta yapımı için 6 aydır arsa arıyoruz. Bu konuda yoğun bir çalışmalar yaptık. Fırsatların kaza edilmemesi gerekiyor. Yeni hastanemizin mevcut hastane binasına 520 uzaklıktadır. İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Kentsel dönüşüm projesini de etap etap düşünüyoruz” dedi.