Tonya ilçesinde 50 yatak kapasiteli yeni Tonya Devlet Hastanesi yapımı için yer kamulaştırılmasında anlaşma sağlandı. Belediye Başkanı Osman Beşel ile AK Parti İlçe Başkanı Cafer Köroğlu hastane arsasında incelemelerde bulundular.



AK Parti İlçe Başkanı Cafer Köroğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Yeni hastan yapımı için beş ayrı yer üzerinde inceleme yapıldı. Bir yer bulundu imara açık olmamasından uygun görülmedi. Başka iki ayrı yer bulundu şehir merkezine uzak olduğu için Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülmedi. Bir başka yer bulundu ancak yer sahipleri kamulaştırmaya rıza göstermedi. Neticede,  Ortamahalle sınırlarında mevcut hastaneye 600 metre mesafede Tonya - Ortamahalle - Büyük Mahalle yolu üzerinde ve yeni yapılacak çevre yoluna 300 metre mesafede 152 ada 2 ve 3 parsel numaralı toplamda 9164 m² yerin uygunluğuna karar verildi ve yer sahiplerinin rızaen kamulaştırmayı kabul  etmesi sonucu kamulaştırılma kararı alındı ve anlaşma sağlandı. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.



İlçe Başkanı Köroğlu açıklamasına şöyle devam etti; “Hastane mevcut yerinde yapılması düşünüldü ancak bu durumda, yatak kapasitesi 25 olacaktı, 50 yataklı olmayacaktı. Mevcut binalar yıkılacaktı ve hastane başka bir binaya taşınacak 2 yıl taşındığı yerde hizmet verecekti. Bu durumda; Hastanenin ve acil servisin yeterli hizmeti verebileceği hazır ve uygun bina bulunamadı. Bu konuda hazır olmamasına rağmen aday olan binaların 2 yıllık kirası, hastane şartlarına uygun hale getirilmesi, tanzim ve tefriş edilmesi, düzenlenmesi, hastanenin taşınması, tekrar geri taşınması vs. masrafı şuandaki kamulaştırma masrafının  en az iki misli olacaktı ve hem yeterince sağlıklı hizmeti veremeyecekti hem de 50 yataklı hastane yerine 25 yataklı hastane yapılmış olacaktı. Şimdi ise;  Yeni 50 yatak kapasiteli hastane yapılırken mevcut hastanede sağlık hizmetleri aksamadan sürecek. Yer kiralama ve taşınma bedellerinden daha düşük bir bedelle Tonya 9 dönümlük yeni bir sağlık hizmet alanına kavuşmuş oldu. Kamulaştırılan bu alanda 50 yatak kapasiteli modern bir hastane yapılmış olacak. Hastane inşaatı bitince sağlık hizmetlerinde hiçbir aksama yaşanmadan eski hastane yeni hastaneye taşınacak. Eski hastane yeri Tonya ilçemiz için yeni hizmetlere tahsis edilecek. Mevcut şartlar ve sağlık bakanlığımızın istekleri kapsamında 1 yıllık araştırma ve fikir alışverişi sonucu en isabetli karar bu şekilde verilmiştir. Tonya için 50 yatak kapasiteli bir hastane yapılmasını yatırım programına aldıran AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Av. Salih Cora’ya, uygun gören Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan’a, emeğini esirgemeyen Sağlık İl Müdürümüz ve ekibine, Belediye Başkanımız Osman Beşel’e kamulaştırılan arazi sahiplerine ve Tonya halkına teşekkür ediyorum.”