Tonya Hoşarlı Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen 12. Zere Yayla Şenliği halkın yoğun katılımıyla birlikte gerçekleştirildi.

Hoşarlı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Karagüzel şenlikte yaptığı açılış konuşmasında, “Yayla şenlikleri, yaylaya çıkan kişiler arasındaki birlik ve beraberlik duygularını sağlama konusunda önemli görev üstlenirler. Bu şenliği düzenlememizin amacı memleket özlemi çemen vatandaşlarımızın bir arada bulunmasına vesile olmaktır ”dedi. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel de konuşmasında, “Bu şenliğin birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve dayanışmamıza vesile olmasını, bu güzellikleri pekiştirmesini diliyorum.
Bu güzellikleri muhafaza edelim, pekiştirelim daha da ileriye götürelim. Hepinizin gösterdiği bu katılıma teşekkür ediyorum. İnşallah nice nice yıllar yaşadığımız müddetçe, çocuklarımız yaşadığı müddetçe geçmişini bilmediğimiz bu Zere Karaptal Şenliği milletimizin ve halkımızın birlik ve beraberliği içerisinde ebediyete kadar yaşayacaktır” dedi. Daha sonra yapılan ağalık yarışmasında Bursa Orhangazi’de işadamı olan Fuat Elbir Zere Yayla Ağası seçildi.
Tonya eski Belediye Başkanı ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Ahmet Kurt, Bursa Trabzonlular Dernek Başkanı Cemal Karagüzel ve binlerce vatandaşın katıldığı şenlikte Hüseyin Demir, Rahman Durmuş, Cemile Kara, Onay Şahin ve Hamit Çakır sahne alarak şenliği katılanlara unutulmaz saatler yaşattılar.