Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile KTÜ Tonya Meslek Yüksekokulu tarafından 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi.



Program çerçevesinde Trabzon Huzurevinde kalan yaşlılarla okulun Yaşlı Bakım Bölümünde öğrenim gören öğrenciler bir araya geldiler. Zaman zaman duygulu anlarında yaşandığı buluşmaya katılan yaşlılar öğrencilerle tecrübelerini paylaştılar, nasihatlerde bulundular. Okulda misafirlere ikramda bulunuldu. Ayrıca KTÜ Tonya Meslek Yüksekokulu öğrencileri bir sürpriz yaparak yaşlılar için hazırladıkları tiyatro gösterisini sundular. Yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi veren Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt,  “18-24 Mart tarihlerini Yaşlılara Saygı Haftası olarak kutluyoruz. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir dizi faaliyetlerde bulunuyor. Bizlerde bu faaliyetleri il düzeyinde de Trabzon Valiliğimizin koordinasyonunda yürütüyoruz. Yapmak istediğimiz, sürekli aramızda olan yaşlılarımızı toplumumuzun fark etmesini sağlamak, onların değerli olduğuna vurgu yapmak ve onlara minnet borcumuzun olduğunu topluma hatırlatmaktır. Burada Trabzon’da yaşlılara yönelik profesyonel eğitim veren ve personel yetiştiren Tonya Meslek Yüksekokulundayız. Yaşlı bakımı bölümü öğrencileriyle birlikte olduk. Yaşlılarımızla öğrencilerimiz karşılıklı tecrübe paylaşımında bulundular. Onların tecrübelerini dinlediler. öğrencilerimizde yaşlılarımızın davranışlarını gözlemlediler. Ayrıca uzmanlarımızda yaşlı bakımı ile ilgili huzurevlerimizde yaşadıklarını anlattılar” dedi.
Hem yaşlılar hem de öğrenciler bu anlamlı organizasyona katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek emeği gecen Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ve KTÜ Tonya Meslek Yüksekokulu’na teşekkür ettiler.