AK Parti Tonya İlçe Başkanı Yakupoğlu, Tonya'ya yeni yapılması planlan  Devlet Hastanesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Yakupoğlu, Tonya Devlet Hastanesi'nin 1945 yılında yapıldığını dile getirerek: "1992 yılında ek binası yapıldı. Ancak bodrum katının ve sığınağının olmaması, asansörünün de yetersiz olması gibi değişen ihtiyaçlar göz önüne alınarak yeni bir hastane yapımı için çalışma yapıldı. Yeni hastane 2017 yılı yatırım planına alındı. Tek kişilik odalar şeklinde planlanıyor. Bu odalar ihtiyaç halinde 2 kişilik duruma getirilebilecek özellikte yapılacak. Yaşlı, tıbbi bakıma muhtaç ancak yoğun bakım ihtiyacı olmayan hastalar için yeni hastanede Palyatif servis denen özellikle servisin açılması için çalışma yapılıyor. Bu yapılırsa sadece Tonya'nın hastaları değil yakın ilçelerden de Tonya Devlet Hastanesi'ne Palyatif servise yatırılması için hasta gelecek. Bu sayede hem Tonya'nın hastası dışarı gitmemiş olacak hem de dışarıdan Tonya'ya Palyatif hastaları gelmiş olacak.  Ayrıca Yüksekokulumuzda yaşlı bakımı  bölümünün bulunması da  ilçemiz için büyük bir avantaj." dedi.
İlçe Başkanı Yakupoğlu açıklamasına şöyle devam etti: "Yine yeni hastane ile beraber Diyaliz ünitesi açılması için çalışma yapıyoruz. Diyaliz giren hastalar durumlarına göre haftada 2 veya 3 kez diyalize giriyorlar. Hastanemizde diyaliz ünitesi açılırsa Tonya'da diyaliz tedavisi için Vakfıkebir'e veya diğer hastanelere giden hastalarımız Tonya'da bu hizmeti alabilecekler. Ayrıca diğer il ve ülkelerden oturan ve yaz tatilinde Tonya'da gelen hemşerilerimiz için büyük kolaylık olacaktır. Çünkü diyaliz hastaları bulundukları yerden ayrılmadan önce gidecekleri ilde diyalize girecekleri kesinleşmeden yolculuğa çıkamıyorlar."
VAKFIKEBİRİ DEVLET HASTANESİ İLE PROTOKOL YAPILDI
Yakupoğlu, Tonya Devlet Hastanemizde Ultrason, Tomografi, Kemik Dansitometre, ve Solunum Fonksiyon testleri yok. 2017 yılı itibariyle Vakfıkebir Devlet Hastanesi ile yapılan protokol çerçevesinde Tonya'daki uzmanlar bu tetkikleri istediğinde hemşireler tarafından hasta için uygun olan saate Vakfıkebir'den randevu alınıyor. Böylece hastalar Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne gidip sıra beklemeden ve başka doktora muayene olmadan ilgili tetkikleri yapıyor ve Tonya'da bu tetkiki isteyen doktorun bilgisayarına sonuç düşüyor. 2016 yılında 52 bin hasta muayene edildi. Poliklinikte muayene sayısı 20, yatan hasta sayısı ise 564. 2017 yılı ilk iki ayında acilde muayene sayısı 3301, poliklinikte muayene sayısı 1669, yatan hasta sayısı ise 105 olduğunu sözlerine ekledi.