İstanbul OASİS AVM'de Tonyalı işadamı Kazım Fermanoğlu TONİYA adı ile bir restaurant açtı. İstanbul'da Trabzonluların buluşma ve dinlenme mekanı olmayı amaçlayan işletme son derece lüks bir kospeptte dizayn edildi.
 
Tonyalı işadamı Kazım Fermanoğlu tarafından İstanbul’da TONİYA adı ile bir restaurant açtı.
Pide, et, köfte ve Karadeniz'in yöresel yemeklerini misafirlerine takdim eden Toniya Restaurant aynı zamanda şarküteri reyonunda ise Tonya'nın yağ ve peynirlerini taze olarak müşterilerine sunuyor.
Görkemli bir tören ile hizmete giren Toniya Restaurant eski Kültür Bakanı ve ilk görev yeri Tonya Kaymakamlığı  olan Atilla Koç, Eski Samsun milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Prof. Dr. Vahit Kirişci, Adana Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, Erzurum Milletvekili Hacı Biner, Van Milletvekili Ahmet Koca, Afyon Milletvekili Mehmet Tunç,  eski Bursa Milletvekili Tevfik Akbak ve çok sayıda davetlinin katıldı.
İşletme sahibi Tonyalı işadamı Kazım Fermanoğlu açılışta yaptığı konuşmasında  "Toniya söylem olarak güzel bir telaffuz. Ayrıca Tonya'yı andırıyor ve Tonyalıyım. Tonya’yı bu marka adında tanıtmak amacımız var. Yakın bir zamanda ülkemizin bir çok vilayetinde ayni isim adında bir çok şube açarak Tonya'yı daha etkin ve daha çok gündem ederek bölgemize yerli yabancı turistlerin gelmesine vesile olmak istiyoruz. Tek gayemiz Tonya ilçemize turizme yönelik yatırım ve katkı sağlamaktır. Tonya gibi yeşil ve doğallık pek rastlanmaz. İnsanları da aynı doğallıktadır. Bu restaurant isim olarak Toniya ama her yörenin damak tadına doyum olmaz lezzetler mevcuttur. Müşteri memnuniyeti olmazsa olmazımızdır. Trabzonlu hemşehrilerimizin uğramadan geçemeyeceği, hep aklı Toniya Restaurant'ta kalacağı işletmemiz başta ailemize olmak üzere bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.