KTÜ Tonya Meslek Yüksek Okulu 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında, ilk mezunlarını vermenin sevincini yaşıyor. Sağlık Bakımı Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım Programı 51 öğrencisinden 28'i mezun oldu.

Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde açılış konuşmasını Okul Müdürü Prof. Dr. Nuri İhsan Kalyoncu yaptı. Kalyoncu: "Bugün, burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplandık. Yüksekokulumuzun bu mutlu ve onurlu gününe 1. mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz. Tonya Meslek Yüksekokulu ilk meyvelerini vermeye başlamıştır. Bu önemli bir başarıdır. Tonya’nın son üç belediye başkanının bu başarıdaki rolü büyüktür. 2013 yılı Mart ayında YÖK tarafından Tonya Meslek Yüksekokulu’nun açılmasına karar verilmişti. Ancak, programların açılması ve eğitim öğretime başlama çalışmaları 2014 yılından itibaren başlanıldı. O dönemde Tonya Belediye Başkanı Sayın Osman Beşel, Tonya MYO’nun eğitim-öğretime açılabilmesi için gerçekten çok gayret gösterdi. Okulun çevre düzenlemesi, öğrencilerin barınma ve beslenme sorunları ile çok yakından ilgilendi. Hâlâ okulla ilgi sorunları çözmek için elinden geleni yapmaya devam ediyor. İlçe Kaymakamımız Sayın Halit Mengi de desteğini bizden hiç esirgemedi. Diğer taraftan programların seçilmesinde en büyük katkıyı o sırada Gümüşhane Üniversitesi  Rektörü olan Prof. Dr. İhsan Günaydın hocamız verdi.Kendileri daha sonra okulun iç donanımı ile ilgili önemli desteklerde de bulunmuştur. Sonuç olarak burada adından söz ettiğim ya da söz edemediğim pek çok kişinin katkısı ile bu başarı sağlanmıştır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu
Belediye Başkanı Osman Beşel mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada: "Bugün burada gözbebeğimiz olan  Tonya Meslek Yüksekokulumuzun 1. mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mezun olan tüm öğrencilerimizi kutluyor, bundan sonraki yaşamlarında kendilerine üstün başarılar diliyorum" dedi.
Başkan Beşel konuşmasına şöyle devam etti:  "İlçemizde yüksekokulumuzun açılmasında emeği olan önceki belediye başkanlarıma, çevre düzenlemesiyle birlikte binanın eğitim öğretime açılmasına yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na, yine okulumuzun hem açılmasına hem donanımına katkıda bulunan Gümüşhane Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Sayın İhsan Günaydın'a ilçemiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum."
REKTÖR İHSAN GÜNAYDIN'DA MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI
Tonya MYO'nun açılmasında  büyük emeği olan Gümüşhane Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ise, "Burada iki hedefin gerçekleşmiş olduğunu görüyoruz. Hem Meslek Yüksekokul açısında hem de mezunlarımız açısından hedeflerinin gerçekleşmiş olduğunu görüyoruz. Her iki tarafa hayırlı olmasını diliyorum. Anne ve babalar olarak bizler evlatlarımıza büyük paralar ve mallar bırakmak yerine onları nitelikli, eğitimli  iyi bir birey olarak yetişmeleri sağlamamız halinde önemli sonuç alacağımız kuşkusuzdur. Gelişmenin ve büyümenin yolu eğitimden geçiyor. Öğrenmek hayat boyu devam ediyor. Mezun olan tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Tonya MYO'nun ilçeye kazandırılmasına emeği geçenlere plaketleri verildi. Ardından mezun olan öğrencilere belgeleri ve ödülleri verildi. Dönem birincisi Hande Yılmaz yaş kütüğüne plaket çakması, kep atma ile program sona erdi. Mezuniyet törenine ayrıca daire amirler, siyasi parti temsilcileri, öğrenci velileri ile vatandaşlar katıldı.