Tonya ilçesinde 16 yıl aradan sonra yeniden Halk Bankası’nın açılmasının sevinci yaşanıyor.

İlçede hizmet veren Ziraat Bankası’na şimdi de Türkiye Halk Bankası eklendi.  Özellikle esnafların merakla beklediği Halk Bankası için Tonya’da tüm hazırlıklar bitti ve faaliyete başladı. İlçede 300 metrekarelik bir binayı kiralayan Halk Bankası’nda başlangıçta 4 personel ile hizmet veriliyor. Vakfıkebir şubesinin koordinasyonunda mobil banka özelliğinde açılan Tonya Halk Bankası şubesine müdür vekili olarak Vakfıkebir Şubesi Müdürü Ahmet Taş getirildi. Açılan şubede tüm bankacılık hizmetleri herhangi bir kısıtlama olmadan Tonyalılara sunulmaya başlandı. Bankaya ilgi olması durumunda ise Tonya şubesinin Vakfıkebir ile tüm bağlantısı kopartılarak bağımsız bir şube haline dönüşecek.
Tonya’da daha önce bulunan Halk Bankası 2001 ekonomik krizinin ardından Nisan 2002’de kapatılmış ve hizmet verdiği bina da satılmıştı. Uzun süre Tonyalılar bankacılık hizmetlerini ya ilçede bulunan Ziraat Bankası şubesinden almış ya da Vakfıkebir’e gitmek zorunda kalmışlardı. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ile yaptığı görüşmeler sonucunda Tonya’ya bir şube açılması kararı alındı.  Bu kararda Tonya’da meslek yüksekokulu olması, buna bağlı olarak yurt bulunması ve son yıllara artan turizm potansiyeli etkili oldu.  Tam 16 yıl sonra Tonya yeniden Halk Bankası’na kavuştu.
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel yeni açılan Halk Bankası Tonya Şubesini ziyaret etti. Başkan Beşel: “ İlçemizde Halk Bankası’nın açılması için büyük gayret gösteren başta AK Parti Trabzon Milletvekili Sayın Salih Cora ve Halk Bankası Genel Müdürümüz Sayın Osman Arslan’a ve diğer emeği geçenlere ilçemiz adına bir kez daha teşekkür ederim.” diye konuştu.