Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tonya İlçe Kongresi yapıldı ve seçime tek liste giren Muhammet Karadeniz yeniden ilçe başkanı seçildi. 
Ali KoçKültürevi’nde yapılan kongrede Divan Başkanlığı’nı Hasan Kalyoncu yaptı. Kongreye CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Kongrede çalışma ve hesap raporları ayrı ayrı okunarak ibra edilmesinin ardından siyasi konuşmaları bölümüne geçildi.
 
TRABZON’U, TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEK İSTİYORUZ
CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz, “Biz adımlarını Kuvay-ı Milliye’den alan ve yarını kuranlarız. Siyasi partilerin varlık nedeni halka hizmettir, ülkeye hizmettir. Bunun için buradayız ve Trabzon’u, Türkiye’yi yönetmek istiyoruz. Parti içinde iktidar mücadelesini bırakıp Türkiye’de iktidar olmanın mücadelesini yapmalıyız. Bu ülkede  sosyal demokratlar yüzde 42 oy almıştı.  Bu oylar sağ politik söylemlerle veya sağa açılım yapmakla alınmadı. Ne ezen, ne ezilen insanca hakça bir düzen diyerek alındı. ” diyerek partilerine birliğe çağırdı.
CHP kimsenin babasının çiftliği değil diyen Muhammet Karadeniz, “Bu parti Atatürk tarafından kurulmuş ve halka emanet edilmiş, kurucusu ve devrimci bir örgüttür. Bu parti adı üstünde halkın partisidir. Fakat ne yazık ki, üzülerek söylüyorum partimiz bayrağında bulunan altı okun 3 tanesi söylem ve eylemlerimizden fiili olarak çıkartılmıştır. Halkçılık, Devrimcilik ve Devletçilik ilkeleri partimiz tarafından unutulmuşa benziyor. Hatırlatmak isterim ki, bu 3 ilke olmadan sol parti olmak ne yazık ki mümkün değildir” diye konuştu.
 
BELEDİYE BAŞKANLARI AĞLAYARAK GÖREVLERİNi BIRAKMAK ZORUNDA KALDILAR
CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Ataşehir Belediye Başkanı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi. Belediye başkanlarımıza yapılan operasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz diyen Başkan Turgay Güngör, “Baskıcı tek adamın sonuçları olarak önce kendi belediye başkanlarının aileleri tehdit edilerek zorla istifa ettirildiler ve o belediye başkanları ağlayarak görevlerine bırakmak zorunda kaldılar. Baskıcı yapı şimdi de 2019 seçimlerini almak için CHP’li belediye başkanlarını görevden el çektirmek istemektedirler. Bu baskıcı tek adam rejiminin örneğidir. Yasal yollar izlenmeden görevden alınmalara asla izin vermeyeceğiz. CHP’li belediyeler, AKP’li belediyelere benzemez asla boyun eğmezler, doğrudurlar, çalışkandırlar ve dürüsttürler.  Biz asla Milli iradeye vurulan darbeye müsaade etmeyeceğiz bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Hak, hukuk, adalet arayışımız sonuna kadar sürdürülecektir” dedi.
 
SUSMAYIN, KONUŞUN. MEYDANA ONLARA BIRAKMAYIN
AKP iktidarının 2019’da gideceğini söyleyen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Gidiyorlar. Giderken de devletin yapısına her türlü zararı veriyorlar. Bugün seçime gitseler çakılırlar. Türkiye’de Trabzon değil arkadaşlar. Burada anlayamadığımız bir korku var. Bugün AKP gittiğinde eminim Tonya’da AKP’liyim diyen hiç kimseyi bulamazsınız. Kimse AKP’ye oy verdim diyemeyecek. Yolsuzluk, sefalet, açlık millete verdikleri bunlar. Hepimiz her şeyi biliyoruz. Mücadelenin en büyük safhası susmamak. Susmayacağız. Ne korkuyorsunuz, konuşun. Hırsızdan, yolsuzdan korkulur mu? Meydanı asla bırakmayın yüzlerine söyleyin ne olduklarına. Bu ülkede çökertmedikleri ne kaldı. Vatandaşın bir umudu var mı? Bunları söyleyeceksiniz, gelen siyasetçilere bunları anlatacaksınız” diye konuştu.
Ataşehir Belediye Başkanının görevden uzaklaştırmasına tepki gösteren Haluk Pekşen, “Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Yomra Belediye Başkanını dosyalarını sümen altı edebilirsiniz, ama bugün savcıların yargılandığını biliyoruz. İzmir Belediye Başkanı’nı da mahkemeye vermişlerdi, Eskişehir Belediye Başkanı’nı da mahkemeye vermişlerdi gittiler aklandılar. Ataşehir Belediye Başkanı gider mahkemeye aklanır gelir. Orada ne arıyorsunuz bilmiyorum ama orada bulacağınız adamlıktır. Biz size boyun eğmeyiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından mevcut ilçe başkan Muhammet Karadeniz güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Karadeniz’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;  Orhan Bahadır, Ayşe Kalyoncuo, Ahmet Kenan Karabulut, Necati Çağlar Baki, Ali Yılmaz, Ahmet Öztürk, Muhammet Birinci, Muhammet Bayram, Ömer Arslan, Ahmet Çelik.