AK Parti Tonya 6.Olağan ilçe Kongresi yapıldı ve seçime tek liste giren Cafer Köroğlu ilçe başkanı seçildi. 


 
Spor salonunda yapılan kongrede Divan Başkanlığı’nı Polat Türkmen yaptı. Kongreye AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Belediye Başkanları, İlçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
Kongrede mevcut İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu’nun açış konuşmasının ardından Belediye Başkanı Osman Beşel yaptığı konuşmada: “Göreve başladığımız günden bu zamana kadar ilçemize önemli yatırımlar kazandırdık. Başta turizm yatırımları olmak üzere önemli proje ve yatırımlarda öncümüz ve destekçimiz olan başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere ilçemizi evladı Sayın Salih Cora vekilimize, bize her zaman kucak açan vekillerimiz Sayın Muhammet Balta’ya, Sayın Adnan Günnar’a ve Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’na, her kapısını çaldığımızda imkan sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, komşu belediye başkanlarımıza ve kamu kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora kongrede yaptığı konuşmada: “Bugün sizlerle birlikte olmaktan, bu coşkuyu, bu heyecanı yaşamaktan bir ve beraber olmaktan onur duyuyorum. Değerli dava arkadaşlarım AK Parti 2001 yılında Türkiye’nin umudu olarak doğmuştur. AK Parti karanlıktan aydınlığı diyerek çıkmış olduğu yolda çok kısa süre içerisinde iktidar olmuş, Türkiye’de en büyük dönüşümü gerçekleştirdi. Tarihi reformlar ve hizmetler yaptı, ilkleri başardı.” dedi.
Cora konuşmasına şöyle devam etti: “Nefsi duygularla hareket etmeden 2019 seçimlerini düşünmemiz gerekiyor, çok çalışmamız lazım.  Önümüzdeki seçimlere Tonya ilçemizde oylarımızı yüzde 75’le hep beraber çıkaracağız. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.”
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar’ı konuşmalarının ardından  İl Başkanı Haydar Revi tarafından AK Parti Tonya İlçe Kurucu Başkanı Mustafa Yıldırım ve üç dönem görev yapan Mehmet Yakupoğlu’na partiye katkılarından dolayı plaket verildi.
Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçime tek liste giren Cafer Köroğlu İlçe başkanı seçilirken yönetim kurulu şu isimlerde oluştu;  Orhan Yılmaz, Aziz Günaydın, Abdullah Başkan, Safvet Kalyoncuo, Ahmet Esmer, Nevzat Kudu, Şahin Atalay, İsmail Erdoğan, Nuran Sabah, Cemil Köksal, Mustafa Aydın, İsmail Aygün, Hasan Kurt, Ahmet Karagüzel
AK Parti Tonya İlçe Başkanı seçilen Cafer Köroğlu kongre sonrası yaptığı açıklamada: “Hepimiz kardeşiz, hepimiz bu davanın insanıyız. Bu kutlu yürüyüşümüze el ele, gönül gönüle birlik ve beraberliğimizi haykırarak devam edeceğiz. Yeni seçilen arkadaşlarımla birlikte ilçemiz ve halkımız için çalışacağız”  diye konuştu.