Sayraç’ta ilkokulun mevcut okulun yanında bulunan ek binada eğitim öğretime devam etmesine, mevcut binanın eğitim öğretime uygun hale getirilinceye kadar ortaokulun İskenderli Şehit Kenan Kumaş Ortaokulu’na taşınmasına karar verildi.


 
Tonya’nın Sayraç Mahallesi’nde İlköğretim Okulunun zeminde meydana gelen kaymaya bağlı oluşan çatlaklar nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından eğitim öğretim yapılamaz raporu verilmiş ve okulun taşınmasın karar verilmişti.
Ardında Sayraç halkının yoğun girişimleri sonucu Tonya Kaymakamı Bayram Yıldız, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, Tonya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş ile birlikte, taşınmasına karar verilen Sayraç İlk ve Ortaokulunda incelemelerde bulundular.
Yapılan inceleme sonrası okulun yanında bulunan ek binada ilkokulun eğitim öğretime devam etmesine, mevcut binanın eğitim öğretime uygun hale getirilinceye kadar ortaokulun İskenderli Şehit Kenan Kumaş Ortaokulu’na taşınmasına karar verildi.
Sayraç Mahalle Muhtarı Kemal Kara, kararın ardından yaptığı açıklamada: “Mahalle halkı olarak okulumuzun kapanmasını istemiyoruz. Mevcut okul binamızın zemininde kaymadan dolayı büyük çatlaklıklar oldu. Yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Bu konuda bizlere büyük destek veren başta
 AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’ya, Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz’a, Tonya Kaymakamımız Sayın Bayram Yıldız’a, Belediye Başkanı Sayın Osman Beşel’e, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’a, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi’ye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş’a çok teşekkür ederim” diye konuştu.