Samsun’da düzenlenen gecede konuşan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel; “Tonya bir ve beraber oldukça aşamayacağımız hiçbir engel yoktur” dedi.


 
Tonya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü Samsun'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
17 Şubat'ta Tonya'da gerçekleştirilen etkinlikler Samsun'da devam edildi. Samsun Tonyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel kültür etkinlikleri horon gecesinde açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Muhammet Bektaş; “Bugün Samsun’da yaşayan tüm Tonyalıların yanı sıra memleketten gelen misafirlerimizle birlikte, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. etkinliklerinin bir bölümünü de Samsun’da gerçekleştirmenin mutluluğu yaşıyoruz. Bizlere bu salonu tahsis eden İlkadım Belediye Başkanımız Sayın Erdoğan Tok’a bir kez daha teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum.” diye konuştu.
Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel de geceye katılanlara hitaben yaptığı konuşmada; "Tonya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını geçtiğimiz hafta ilçemizde büyük bir coşku ile kutlamıştık. Bu hafta da Samsun'da hemşerilerimiz ile bir araya gelerek bu kutlamayı gerçekleştiriyoruz. Geceye ilgi gösteren hemşerilerimize teşekkür ediyor organizasyonu tertip edenleri tebrik ediyorum. Tonya bir ve beraber oldukça aşamayacağımız engel yoktur." dedi.
Samsun Tonyalılar Derneği'nin düzenlendiği gecede ayrıca Trabzonlu olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de katılarak birer selamlama konuşması yaptılar.
Tonya Halk Eğitim Merkezi altın kızlar horon ekibinin yanı sıra erkek horon ekibinin gösterilerinin ardından Karadenizli sanatçıların konserleri, kemençe, davul-zurna eşliğinde kutlamalar geç saatlere kadar devam etti.
Geceye ayrıca Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Aile ve Sosyal Politikalar Trabzon İl Müdürü Ahmet Kurt, işadamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yüzlerce davetli katıldı.