Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, beraberinde daire başkanları ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Alp ile birlikte Tonya'da muhtarlarla istişare toplantısı yaptı.

Gümrükçüoğlu'nu Tonya'ya gelişinde Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
Ali Koç Kültürevindeki toplantıda açılış konuşmasını Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel yaptı. Beşel konuşmasında: "Göreve geldiğimiz günden bu zaman kadar her zaman yanımızda olan ve ilçemize yaptığı ve yapacağı yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na ilçemiz adına bir kez teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra Mahalle Muhtarlarına hitaben bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: "2016 yılında il genelinde 50 milyon asfalt, 50 milyon beton olmak üzere 100 milyonluk yollara yatırım yaptık. 21 Eylül tarihinde Beşikdüzü ilçemizde meydana gelen sel felaketi nedeniyle tüm iş makinelerimiz Beşikdüzü ilçemizde kaldı. Bu nedenle çalışmalar tüm il genelinde bir ay geçikti.  Bu yılın ilk işi olarak bütün ilçelerimizde geçen yıldan yarım kalan çalışmalarımızı yapacağız.  Bu senenin programına ondan sonra başlayacağız. Geçen yıl Tonya ilçemiz için planladığımız asfalttan 1000 ton fazla döktük.  Sözümüz var dediğimiz asfaltı da dökersek toplam 2 bin 200 ton fazla yol dökmüş olacağız" dedi.
TONYA'YA MODERN PROJE
Bu toplantıları her yıl aynen devam ettireceklerini ifade eden Gümrükçüoğlu:
"Tonya ilçemizin en önemli beklendiklerinden birisi olan içerisinde pazaryeri, çok amaçlı salonu ve otoparkın bulunacağı projesini yaptırdık. Bu yıl içerisinde ihalesini yaptırarak, Tonya ilçemize kazandırmış olacağız" dedi.
Kanalizasyon projesi devam ettiği dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu: "  TİSKİ tarafından yapılan ve yaklaşık 8 trilyona mal olan kanalizasyon projesinin 2018 yılı sonunda bitirilmesini hedefleniyor" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, 16 Nisan'da 18 maddelik bir anayasa değişikliği referandumu yapılacak. Bunun iki maddesi yürürlük maddesi. Değişecek olan 16 maddedir. 16 Nisan'da evet oyu verinin de hayır oyu verenin de başımızı üstünde yeri var" diye konuştu.
Daha sonra mahalle muhtarları taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na iletmelerin ardından toplantı sona erdi.