Feci yangın anneyi yavrularından ayırdı.



Tonya İlçesine bağlı Yenimahalle’den gece saatlerinde meydana gelen yangında, 24 yaşındaki Ceylan (Canan) Kurt yanarak öldü, kızlarından 4 yaşındaki Hazal Su’ da üçüncü derece yanık meydana gelirken, 2 yaşındaki Ecrin Ada’da dumandan etkilendi.
Yenimahalle Velialtı semtinde gece saat 00.30 sularında Uğur Kurt’a ait evde yangın meydana geldi. Bir süre sonra yangını fark eden baba Uğur Kurt, çocuklarından birini kurtardı. İkinci çocuğunu da camdan çıkardı. Eşini de kurtarmak istediği halde eve giremedi. Pencerelerin demir parmaklıklı oluşu, evin bir bölümünün plastik tavanla kaplı olması yangının büyümesine ve hızlanmasına neden olduğu ifade edildi.
Gece saatlerinde olayı duyan komşuların da uğraşlarına rağmen anne Ceylan (Canan) Kurt kurtarılamadı. Olay yerine emniyet görevlileri ve ambulanslar kısa sürede ulaştı. Hazal Su ve Ecrin’e ambulansta müdahale edildi ve doğrudan Vakfıkebir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Oradan da Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine sevk edildi.
Anne Ceylan (Canan) Kurt’un cenazesi de otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.  Görgü tanıklarından eski Yenimahalle Muhtarı Ahmet Kurt olayla ilgili şöyle konuştu: “Olayı saat 01.15 dolayında duyduk. Hemen yangına koştuk. Alev bayağı yükselmişti. Uğur, çocuklarının ve eşinin içeride olduğunu söyledi. Önce küçük çocuğunu aldı, sonra büyük kızını aldı. Çocuk bayağı yanmıştı. Daha yapılacak bir şey yoktu. Hanımını alamadık. Alev her tarafı sarmıştı. İtfaiyeyi aradım, ambulansı, polisi aradım. Üzgünüz.” Dedi.