Tonya ilçesinde belediye tarafından hazırlanan "Ceviz Yeni Bir Gelir Kapısı" isimli projenin onaylandı.



Proje kapsamında Büyükliman Bölgesi’ndeki atıl durumda olan bozuk orman ve şahıs arazileri tespit edildi ve ceviz üretimi için uygunluk haritası oluşturuldu. Bu kapsamda Tonya ilçesi bağlı Kösecik Mahallesi’nde ve Büyükmahalle’nin Livalobo mevkiinde örnek kapama ceviz bahçesi oluşturulması için arazi çalışmalarına başlandı.
Konu ile ilgili Belediye Başkanı Osman Beşel yaptığı açıklamada: “Bu projenin fikri Fen İşleri Müdürümüz Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu’ndan çıktı. Projesini de kendisi hazırladı. Kendisini kutluyorum. Büyükliman Bölgesi’nde Yeni Bir Gelir Kapısı projemiz büyük hedefleri olan üretim projelerimizin ilk adımı olarak hazırlanarak uygulama aşamasına gelmiştir. Projenin genel hedefi 5 yıl içerisinde ilçemizde 1000 dönümlük kapama ceviz bahçeleri oluşturmaktır. Yöremizde vatandaşlarımızın elverişsiz arazilerini kızılağaçlar istila etti. Vatandaşlarımız bu arazilerini temizleyip ceviz üretime geçmeleri durumunda çok büyük gelir elde etmiş olacaklardır. Yeter ki vatandaşlarımız istesin onlara ücretsiz ceviz fidanı da sağlayacağız. Ceviz üretimi turizm kadar yöre insanına katkı sağlayacaktır.
Bu projenin ilk ayağının gerçekleşmesinde büyük payı bulunan başta DOKAP Başkanı Sayın Ekrem Yüce olmak üzere emeği geçen herkese ve projeyi sahiplenen Büyükmahalle ve Kösecik halkına teşekkür ederim” dedi.